DAS heren slaan toe in laatste kwart

De heren van DAS reisden donderdagavond af naar Haarlem voor de confrontatie met Onze Gezellen. Beide teams stonden dit seizoen nog niet eerder tegenover elkaar in de 1e Divisie A, en de Haarlemmers stonden bij het begin van de wedstrijd vier punten vóór op DAS.
Captain Rik de Graaf liet weten "We begonnen slecht aan de wedstrijd. Direct tien punten achter. We speelden slap en werkten niet hard. Vervolgens kwamen we aardig terug in de wedstrijd, maar de tweede helft was eigenlijk hetzelfde verhaal. Maar ook toen pakten we het uiteindelijk weer op en wisten we in het vierde kwart pas de voorsprong te pakken en vast te houden".
DAS kwam dus snel op een 10-0 achterstand maar begon daarna ook de ballen door het netje te mikken. Het kon de Haarlemmers echter maar niet passeren: via 17-15 (einde kwart één) en 33-28 (rust) werd het door een 3-punter van Thom van den Akker vlak voor het einde van kwart drie 56-52.
Onze Gezellen liep vervolgens nog een puntje verder uit bij 60-55. Een 3-punter van Okke Hoonhout bleek daarna de start van een prima periode van DAS, waarbij het de thuisploeg overvleugelde en via een 8-19 run de overwinning pakte bij 68-74. Waarmee DAS haar positie in de (grote) middenmoot handhaafde.
Topscorers: Rik de Graaf 19, Timo van der Keijl 19, Okke Hoonhout 14. Thom van den Akker 12.