Vrouwen Senioren 3 kampioen! (Wie volgt...?)

Contact met de NBB maakte vandaag duidelijk dat vrouwen senioren 3 zich, met nog twee thuiswedstrijden te gaan, reeds kampioen mag noemen. Er zijn twee ploegen die nog op gelijke hoogte kunnen komen maar tegen beiden heeft DAS een beter 'record'; kampioen dus! Het team van coach Karin Kientz verloor slechts één wedstrijd en staat op "30 uit 16". De eerste thuiswedstrijd is komende zaterdag om 16:00 uur tegen de nummer drie. Met vooraf de uitreiking van beker en medailles. Zien we jullie daar?
Ook andere DAS-teams maken kans op het kampioenschap. Sommigen staan bovenaan en hebben het in eigen hand; anderen zijn afhankelijk van de concurrentie. Een overzicht.

MSE-1: Sinds lange tijd weer op landelijk niveau (Tweede Divisie C) en koploper, met nog drie wedstrijden te gaan. Komende zondag (14:00) de stadsderby tegen Punch 2 in Sportcentrum TU Delft, vervolgens uit tegen laagvlieger DBV Rowic en tenslotte op 22 april (17:30) de 'kraker' tegen WBB Giant. Dat zou de kampioenswedstrijd kunnen worden. Hoe dan ook een uitstekend seizoen o.l.v. Toon van Helfteren en Folkert Majoor.

M20-1: Twee punten achter op de koploper en nog drie wedstrijden te gaan. Met op 22 april in Rijswijk de afsluiter tegen die koploper (Lokomotief). Misschien wordt ook dat wel een kampioenswedstrijd. M20-1 speelde afgelopen weekend een fenomenale wedstrijd tegen Sparta Nijkerk die na verlenging werd gewonnen; coach Rienk Bijlsma komt met een verslag. Zaterdag 14 april (14:00) thuis tegen diezelfde ploeg.

VSE-2: Koploper met "28 uit 16". Op de hielen gezeten door de nummers twee en drie. Nog twee wedstrijden te gaan tegen de nummers zeven en acht. Moet kunnen, toch? Op 14 april (18:00) thuis tegen nummer acht: D.B.V. Rowic VSE-1.

X10-1: Werd in november al 'winterkampioen' in eerste deel competitie. Nu weer bovenaan met nog drie wedstrijden te gaan. Evenals de nummers twee en drie heeft DAS "12 uit 9". Echter; één van die teams kan geen kampioen worden vanwege dispensatiespeler(s). Maar het wordt dus écht spannend daar. Op 22 april (11:00) thuis.

X10-3: Dit is een bijzonder verhaal. DAS staat op ruime afstand op plek drie. Maar de nummers één en twee kunnen geen kampioen worden; zij spelen nl. met dispensatiespelers (hebben 'VR' achter hun teamnaam). Dus feitelijk staat X10-3 op plek één. Nog drie wedstrijden te gaan. Zaterdag (11:00) uit tegen....... DAS X10-4. Die zal het de tegenstander toch niet al te moeilijk maken? De nummer vier (of eigenlijk de nummer twee dus) staat op dit moment vier punten achter op DAS. Op 14 april (09:30) staan ze tegenover elkaar in Piet Vink. Zou kampioenswedstrijd kunnen worden.
Dan hebben we nog enkele DAS-teams die 'theoretisch' nog kampioen kunnen worden: succes in de laatste wedstrijden:

M16-1: Krijgen -als het goed is- nog twee winstpunten vanwege niet opkomen tegenstander in januari. Daarmee op vier punten van koploper, én wedstrijd minder. En op twee punten van de nummer twee. Nog drie wedstrijden te gaan; zaterdag uit tegen de koploper. Thuis won DAS met twee punten. Daarna nog tegen de nummer vijf thuis (14 april om 14:00) én vier uit. Pittig derhalve.

M16-3: Staat tweede op vier punten van de koploper. Nog drie wedstrijden te spelen, o.a. op 15 april uit tegen die koploper. Eerst komende zaterdag (16:00) thuis tegen de nummer vijf.

M14-1: Dit team staat nu tweede met nog vier wedstrijden te gaan (gelijk met Divine, waarvan uit met twee punten is verloren). Meerdere teams maken nog aanspraak op het kampioenschap. DAS moet nog spelen tegen achtereenvolgens de (huidige) nummers vier, één, zeven en drie. Op 14 april (12:00) thuis tegen de huidige koploper. Kampioenschap zeker nog haalbaar dus.
X12-3: Dit is écht heel 'theoretisch'....
Mocht ik het ergens 'mis' hebben met mijn kampioenskandidaten, reageer dan even (pr@das-delft.nl)
Voor actuele standen kijk op:http://www.basketball.nl/…/uitsl…/verenigingen/!/D1C9F3N/das