Bert van Blitterswijk verkozen tot Erelid DAS

Hij is het ondertussen al twee maanden maar we hebben er nog (te) weinig aandacht aan besteed. Op de A.L.V. van 17 mei jl. kwam het bestuur met het voorstel om Bert van Blitterswijk tot Erelid te benoemen. Gezien zijn langdurige lidmaatschap én zeker gezien alles wat hij voor de vereniging gedaan heeft was het niet vreemd dat dit voorstel met algemene stemmen werd aangenomen: Bert, gefeliciteerd!
De naam "van Blitterswijk" zal bij veel DAS-leden bekend in de oren klinken en niet alleen vanwege Bert zélf. Zijn dochter Amy speelt al vele jaren bij DAS (uiteindelijk lang bij DS1) en ook zoon Ted basketbalt er al jaren. Broer René heeft er ook heel wat ballen door het netje laten glijden. De familie was vaak in grote getalen aanwezig bij wedstrijden van DS1 en bezette soms een halve tribune. Ook 'ma' van Blitterswijk werd dan regelmatig gesignaleerd en dat werd door velen erg gewaardeerd. Ik (MvD) sprak Bert en vroeg hem wat hij zowel gedurende zijn 40-jarig (!) lidmaatschap heeft gedaan bij DAS. Daar moest hij even goed over na denken, want het is heel wat. In vogelvlucht kwam het volgende verhaal voorbij

Tot zijn 20e voetbalde Bert bij Concordia maar daarna werd basketbal zijn sport. Hij heeft uiteindelijk in verschillende teams gespeeld heren senioren 2, 3, 4 en, tot zo'n tien jaar terug, in heren senioren 5. Ook was hij zeer actief als trainer en/of coach, te beginnen bij dames senioren 3 en zo rond 1995 de meisjes jeugd waar toen dochter Amy ging spelen. Vervolgens beleefde hij mooie momenten met vrouwen onder 20 in de Ere Divisie met o.a. een bekerfinale en Play Offs. In eerste instantie samen met Toon van Helfteren, later nam Bert het roer alleen over. Dit team resulteerde uiteindelijk in een dames senioren 1 op Ere Divisie niveau o.l.v. Gert Jan van der Linden en Humphrey van Haver. Daar werd Bert teammanager. Later is Bert nog trainer geweest bij dames senioren 2 op Promotie Divisie niveau en de laatste jaren was hij trainer van meisjes onder 18-2 en meisjes onder 20-2 .

Maar dit alles is slechts en deel van het verhaal. Bert was ook vele jaren als wedstrijdsecretaris actief en heeft lang in het bestuur gezeten. Hij was enkele jaren de 'kok' bij het jeugdkamp, ging mee als trainer naar het Bball toernooi in Denemarken, was jurylid bij dames senioren 1 en verleende allerhande hand- en spandiensten binnen DAS. De afgelopen jaren was hij ook contactpersoon bij de gemeente m.b.t. (inrichting e.d.) van de sporthal bij Scholencombinatie Delftland.
Buiten DAS was Bert o.a. ook nog actief als mecanicien bij de Nederlandse rolstoelteams tijdens de Olympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro.
Het lijkt me duidelijk dat een erelidmaatschap hier inderdaad zeer op zijn plaats is! Op de foto zien we Bert die zojuist van voorzitter Rienk Bijlsma een bos bloemen heeft ontvangen.
Gelukkig voor DAS stopt Bert niet helemaal met zijn activiteiten komend seizoen zal hij nl. als trainer van meisjes onder 14 aan de slag gaan.
 
Bert met Rienk na benoeming tot erelid (klein)