Coach DAS dames onverwachts gestopt

VS1_Joris Zandbergen_0002_CROPJoris Zandbergen, sinds vorig seizoen de trainer/coach van de dames DAS, is onverwachts gestopt. Na een succesvol eerste seizoen in de Promotiedivisie, waarin hij met zijn team de finale om het kampioenschap behaalde, was de start van dit seizoen aanvankelijk ook veelbelovend. Met een sterk gewijzigd team vijf speelsters waren gestopt en drie nieuwe speelsters hadden zich aangesloten.
De laatste weken verliepen minder succesvol met onder andere twee thuisnederlagen waarin het spel van DAS tegenviel.
Zandbergen heeft aangegeven dat hij het team niet meer op de in zijn ogen juiste wijze kan laten functioneren. 'Ik heb met plezier bij DAS gewerkt maar de laatste tijd is dat plezier verdwenen. Dan ontstaat er een situatie die voor niemand wenselijk is. Ik ben DAS dankbaar voor de samenwerking en wens de club heel veel succes.'
DAS betreurt zijn beslissing en gaat in overleg met het team en de Technische Commissie nu bekijken welke stappen noodzakelijk zijn voor het verdere verloop van de competitie.
 
Niet in persbericht opgenomen de speelsters Moira van Leeuwen en Jessica Hoek hebben ondertussen aangegeven ook te vertrekken bij DAS.