Dames 1 naar finale en Heren 1 kampioen

Dames 1 op overtuigende wijze naar finale om het kampioenschap in de Promotie Divisie!
En....: heren 1 kampioen en volgend jaar in Tweede Divisie!

Dames 1: In de tweede halve finalewedstrijd moest zaterdagavond de in wedstrijd één opgelopen achterstand van tien punten tegen Landslake Lions 2 worden weggepoetst. Dat gebeurde in een -om meerdere redenen- memorabele wedstrijd. Zo was het de laatste wedstrijd van DAS in de spothal Brasserskade (die dus gesloten wordt n.a.v. bezui...nigingsoperatie gemeente Delft).
Memorabel was ook het in groten getale opgekomen publiek dat, zeker in kwart vier, het team luidruchtig ondersteunde. Dat vierde kwart mag zeker ook memorabel worden genoemd. Want het lukte DAS in de drie voorafgaande kwarten maar niet om voldoende afstand te nemen van de tegenstander uit Landsmeer.
Er was dus een winst met minimaal 11 punten noodzakelijk om op 13 mei in Zwolle in de finale te komen. En er waren dus nog maar tien minuten om dat waar te maken bij een stand van 49-46. Aanvankelijk leek het niet te gaan lukken maar na enkele minuten gooiden de Delfts blauwen alle schroom van zich af en "zetten een tandje bij". Onder aanvoering van centers Kelly Brugman en Gwen van Helfteren werd de tegenstander de rest van het kwart helemaal overrompeld. Ook de drie (later gearriveerde) speelsters uit het Ere Divisie team van Landslake Lions -die eerder die dag al een wedstrijd speelden- hadden daar geen verweer tegen. Zodat DAS de perfecte apotheose kreeg in De Brasserskade met een kwart waarin de score 29-13 werd voor DAS en een eindstand van 78-59 op de borden kwam. Na het laatste fluitsignaal was er grote ontlading bij team, staf en publiek en was het nog lang gezellig op "veld 4" (het clubhuis van DAS). Bij voldoende belangstelling zal er een supportersbus naar Zwolle rijden (kosten circa 10-15 euri). Meld je aan via pr@das-delft.nl

Heren 1: Door de 58-66 winst op BS Leiden 3 is heren senioren 1 zaterdag kampioen geworden in Afd.West 1e Klasse B. DAS eindigde gelijk met Binnenland 3 (beiden 14 punten uit 10 wedstrijden) maar had tegen dat team een positief doelsaldo van…… +1 (!). Thuis werd het nl. 67-45 en uit 80-59. DAS heeft heren 1 voor komend seizoen ingeschreven in de Tweede Divisie en is in onderhandeling met Toon van Helfteren om het team onder zijn hoede te nemen. Dus ook heren 1 eindelijk weer “landelijk” gaat interessant worden.