DAS dames sluiten merkwaardig seizoen af met overwinning

De dames van DAS kenden een merkwaardig seizoen. Nadat vorig seizoen de finale om het kampioenschap in de Promotie Divisie werd gehaald (waarin werd verloren van Jolly Jumpers), was de vraag hoe het team zich nu zou manifesteren.
Coach Joris Zandbergen was gebleven maar zag diverse speelsters vertrekken. Hij moest dus met een -deels- ander team aan de slag en dat ging aanvankelijk helemaal niet slecht van de eerste zeven wedstrijden werden er nl. vijf gewonnen. En DAS draaide dus weer goed mee.
Maar blijkbaar 'rommelde' er een-en-ander in het team want in november stapte Joris onverwachts op, kort daarna gevolgd door twee speelsters. Toon van Helfteren nam vervolgens, met Frans Buitelaar als assistent, het team onder zijn hoede. Maar voordat alles weer een beetje op de rails stond waren er zeven wedstrijden op rij verloren. En was een plek in de Final Four ineens ver weg.
Maar staf en team begrepen elkaar steeds beter en de laatste maanden werd er weer flink gewonnen op precies te zijn vijf van de laatste zeven wedstrijden. Het seizoen afsluiten met een thuisoverwinning zou natuurlijk ook lekker zijn.

Daarvoor moest dan zondag 22 april jl. één van de nieuwkomers in de Promotie Divisie verslagen worden: Springfield. Daarvan was in Berlicum met 54-52 verloren. DAS opende uitstekend met een 3-tje van Syna Azad en een 3-tje van Amy van Blitterswijk en stond na tien minuten op 19-11.
In het tweede kwart werd maar weinig gescoord via 11-8 kwam de 30-19 ruststand op het bord. Het spel van DAS zag er beduidend verzorgder uit dan gedurende het midden van het seizoen. En het team kwam daardoor geheel niet in de problemen in deze wedstrijd. Ook kwart drie bracht winst voor DAS: 13-7, en dus een ruime 43-26 voorsprong.
Maar het team had het mooiste voor het laatste kwart bewaard. Met o.a. drie 3-tjes van Sayna Azad, en eentje van Sarah Kreuze werd het in kwart vier via een 25-6 score nl. een ruime winst: 68-32. En werd het seizoen met een positief gevoel afgesloten. Alle negen speelsters kwamen tot scoren. Syana Azad (foto) 20 punten, 6 rebounds en 4 assists. Carlijn Majoor: 11 punten. Team: 20 steals, 17 assists, 38 rebounds (!), 12 uit 15 vrije worpen, 8 uit 16 3-punters.