Scheidsrechterscursus

Vanuit de vereniging wordt er van leden verwacht en verlangt dat er wedstrijden gefloten worden. Er zijn echter veel leden die nog geen scheidsrechtersdiploma BS2 hebben. Die kunnen zich nu inschrijven voor een cursus op:
1e = zondag     7 en 14 oktober | beide 10:00-12:30u
2e = zaterdag 13 en 20 oktober | beide 10:00-12:30u (*)
Locatie: kantine en sportzaal SC Delfland
(*) vooral hier is nog voldoende plek
De cursus bestaat dus uit twee bijeenkomsten van 2,5 uur (één keer theorie en één keer vooral de zaal in om e.e.a. te oefenen), een wedstrijd fluiten (inclusief een opdracht/verslag) en als afsluiter fluit je een wedstrijd waarin je kunt tonen dat je de basisprincipes kent en kunt toepassen. Dit doen we in overleg met de planners van de taken.
In eerste instantie zijn deze twee cursussen bedoeld voor alle U16/U18-jeugdleden maar ook andere DASsers kunnen zich inschrijven! (Het behalen van dit diploma is overigens verplicht voor DAS-leden vanaf 15 jaar)
Inschrijving via: pr@das-delft.nl
ATTENTIE: om de BS2 af te kunnen ronden moet je in het bezit zijn van het zogenaamde “Spelregelbewijs”! Dit kun je geheel zelfstandig oefenen op BasketballMasterz.nl en wanneer je denkt goed genoeg geoefend te hebben,
vraag je via de ledenadministratie (leden@das-delft.nl) een activatiecode aan waarmee je een test kunt maken.
Lukt het niet gelijk dan kun je de test gewoon nog een keer doen.
Indien tijdens de BS2-cursus blijkt dat het wenselijk is een sessie te organiseren om de spelregels toe te lichten/uit te leggen dan gaan we dat organiseren.
Met vriendelijke groet,
Edward van Ruiven

HANDLEIDING SCORER SIGNALEN VOOR FOUTEN