Seizoen DAS nu écht gestart

Afgelopen weekend startten vele DAS-teams hun nieuwe seizoen. Voor zo'n dertien teams met een thuiswedstrijd in "Piet Vink" of in "Delfland". En dat was voor iedereen natuurlijk 'even wennen'. Voor het bestuur en de diverse commissies was het spannend of alles goed zou verlopen. Sowieso omdat we op deze nieuwe locaties actief waren. Maar zeker ook omdat we met het programma Sportlink aan de slag moesten. Vooral ledenadministratie, wedstrijdsecretariaat, secretaris en webmasters hebben daar menig uurtje in gestoken. Allemaal toppers en dat mag ook wel eens gezegd worden! Niet alles liep en loopt nog vlekkeloos maar het is nu toch echt "let's play ball". Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt kan het weer een mooi seizoen worden.
Wisselende resultaten voor de DAS-teams. Ik pik er even de landelijk spelend teams uit (maar er komt ook zeker aandacht voor de andere teams hoor!)
Vrouwen senioren 1 zag vijf speelsters vertrekken na vorig seizoen en er drie voor terugkomen. Zij moesten het thuis opnemen tegen een nieuwkomer in de Promotie Divisie: BV Hoofdorp. Het duurde lang voordat DAS écht los kon komen maar toen BV Hooddorp in kwart vier min of meer stilviel (14-4 kwartstand) werd een prettige 58-45 winst gepakt met o.a. acht driepunters. Komende zaterdag staat DAS in Tubbergen tegenover de ploeg waarvan in de finale om het kampioenschap vorig seizoen werd verloren: Jolly Jumpers.
Mannen senioren 1 speelde de eerste wedstrijd in de Tweede Divisie C en ging in Gouda met 61-51 onderuit tegen Bouncers Bball. Komende zaterdag om 18:00 uur speelt het team thuis tegen het tweede team van CBV Binnenland.
De competitie bij de mannen onder 22-1 (Tweede Divisie) was in eerste instantie verdeeld over twee poules maar wordt nu toch weer samengevoegd tot één. Het team startte thuis uitstekend met een 101-71 overwinning op Springfield.
Vrouwen onder 18-1 (Tweede Divisie) moest het thuis opnemen tegen het sterke BC Apollo en ging onderuit met 46-89.
Ook de vrouwen onder 16-1 (Tweede Divisie) stonden thuis tegenover een sterke opponent:  Landstede Basketball. Het werd 32-77 voor de Zwollenaren.
Marcel van Dien