Dames verliezen na boeiende wedstrijd met klein verschil van Utrecht Cangeroes

De dames van DAS stonden zondagmiddag thuis tegenover de ploeg op plek vier, Utrecht Cangeroes, een plek die deelname aan de Final Four betekent. Voor DAS is de Final Four buiten bereik maar het team wil het seizoen met een goed gevoel afsluiten. Dus nog wat punten pakken in de laatste wedstrijden.

In Utrecht werd het eerder dit seizoen 60-55 en na afloop van de boeiende wedstrijd in Delft was het verschil nu weer vijf punten in het voordeel van Utrecht Cangeroes: 60-65. Bij DASsers was het gevoel na de wedstrijd; “we hadden hier niet hoeven te verliezen vandaag”. Want het team speelde over het algemeen genomen een goede wedstrijd waarin het verschil nooit groot werd. Na 13-15, 12-12 en 20-18 werd het laatste kwart zelfs met een gelijke stand aangevangen: 45-45.

DAS had in de eerste drie kwarten veel mogelijkheden laten liggen om een (ruimere) voorsprong te pakken, maar gaf de tegenstander dus ook niet de kans om dat te doen. En dat werd ook het beeld in kwart vier. Met nog zo’n twee-en-een-halve minuut te spelen stond het nog gelijk bij 57-57, waarna er dus een 3-8 score voor de bezoekers volgde.

Een zwaarbevochten overwinning voor Utrecht Cangeroes dus, en een ‘katerig; gevoel bij DAS. Maar de cijfers verklaarden veel: 15 uit 50 2-punters, 7 uit 19 3-punters en 9 uit 16 vrije worpen. Sayna Azad topscorer met 23 (vier 3-punters). Liza Huigen 10 (en acht rebounds).