DAS dames pakken winst in Hoofddorp

“Eindelijk”; dat was ongetwijfeld het gevoel bij iedereen die de DAS dames een warm toedraagt. Na zeven verloren wedstrijden op rij werd nl. zaterdag BV Hoofddorp verslagen met 43-50. Door al die nederlagen ging men bij DAS steeds minder “naar boven” kijken (lees; het bereiken van een Final Four plek) maar was de blik meer en meer “naar beneden” gericht (lees; het wegblijven van de laatste plaats). Winst op BV Hoofddorp zou daarbij de nodige lucht geven.
De start van DAS was goed met o.a. 8 punten (waarvan 2x 3) van Sayna Azad. Maar in het vervolg van kwart één en in kwart twee kon DAS niet écht loskomen van de thuisploeg; via 12-17 en 11-10 kregen we namelijk een 23-27 ruststand.
De driepunter waarmee Sayna Azad kwart drie opende was de opmaat voor het beste kwart van de Delftse dames; via een 9-16 score werd het 32-43. Die voorsprong werd in kwart vier vergroot via vijf punten van Franca van den Broek en twee van Laura van Winden.
Maar daar zou het bij blijven….. DAS viel namelijk helemaal stil. BV Hoofddorp gooide er vervolgens nog wel elf punten in maar daarmee kwam de winst voor DAS niet meer in gevaar. En werd dus eindelijk weer eens een overwinning behaald. Dante Wessels werd mede-topscorer met elf punten. Komende zondagmiddag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Green Eagles.