DAS dames stellen teleur

De basketbalsters van DAS hebben hun tweede thuisnederlaag van het seizoen moeten incasseren. Het Rijswijkse Lokomotief ging er nl. met een 49-52 overwinning vandoor uit de Brasserskade. Geen van beide teams kon in deze wedstrijd definitief afstand nemen. Telkens wanneer er door één van de teams een gaatje werd geslagen werd dit door ander weer teniet gedaan.

Via 11-12 (na 1e) en 24-20 (na 2e) stond er na drie kwarten 38-35 op het scorebord en was het vele publiek bepaald niet getrakteerd op goed basketbal. Maar wel met de nodige irritatie aan -vooral- de DAS kant, waar men vond dat de scheids-rechters wel erg veel toelieten. We hebben coach Joris Zandbergen dit seizoen niet vaak zo geïrriteerd gezien.

Ook het vierde kwart leverde aanvankelijk hetzelfde beeld op. Maar DAS had na zeven minuten spelen toch de beste papieren toen het een 48-42 voorsprong nam. Maar het team viel vervolgens stil en wist nog slechts één vrije worp te scoren. Lokomotief daarentegen bleef wel scoren en wist met een 1-10 run de twee zeer welkome punten te pakken. Want het Rijswijkse team strijdt voor de felbegeerde vierde Final Four plek in de Promotie Divisie. De andere drie plekken staan al vast, waaronder DAS. Maar waar het team gaat eindigen is met nog twee wedstrijden te gaan de vraag. Op dit moment staat DAS tweede met hetzelfde puntenaantal als de nummer drie, Landslake Lions 2. Maar DAS won de twee onderlinge duels tegen hen en heeft dus een beter ‘record’. (Helaas staat dit op de NBB-site verkeerd).

DAS zal met een goed gevoel aan de Final Four willen beginnen maar zal daarvoor de komende twee wedstrijden (veel) beter voor de dag moeten komen, zeker aanvallend.

Goeie cijfers waren er voor -wederom- Lisa Huijgen (16 punten, 16 rebounds, 2 steals) en Gwen van Helfteren (13 punten, 13 rebounds, 4 steals, 3 assists)

Marcel van Dien