DAS dames voor zevende keer op rij onderuit

Voor de volgers van de dames Promotie Divisie is het even wennen dat er nu al weken achtereen een verliespartij voor DAS wordt gemeld; ook nu dus. De Delftse dames moesten aantreden tegen het team dat juist aan een hele goede serie bezig is; EBV Baros.
De Rotterdammers hebben door de 73-50 overwinning tegen DAS nu namelijk acht van de laatste negen wedstrijden gewonnen. DAS wist dus dat het in goede doen moest zijn om winstkansen te hebben. Een tegenvaller was het feit dat er achter de naam van vier speelsters “DNP” kon worden vermeld; oftewel “Did Not Play”.  Zodoende konden er slechts acht speelsters worden ingezet. Die helemaal niet onverdienstelijk begonnen aan de wedstrijd. Want na de kwartstanden 13-9 en 20-19 stond er 33-28 op het scorebord bij rust.
Maar de twee volgende kwarten kwam echter wederom de grote handicap van de laatste weken naar boven bij DAS: er wordt slecht geschoten en dus (te) weinig gescoord. Want via tweemaal 20-6 kon de thuisploeg een ruime overwinning pakken. Wat natuurlijk ook niet meehielp was het feit dat drie DASsers er in kwart vier af moesten met vijf persoonlijke fouten. DAS schoot over de hele wedstrijd 14 op 44 tweepunters en 3 op 11 driepunters en leed 33x balverlies. Topscorers: Sayna Azad 14 (4 steals, 4 assists), Sarah Kreuze 11 (7 rebounds), Carlijn Majoor 10 (7 rebounds, 3 steals), Nikoletta Tajkov 10. DAS speelt komende zaterdag de derde uitwedstrijd op rij, tegen BV Hoofddorp. Nog acht wedstrijden te gaan om het puntentotaal op te krikken.