DAS heren winnen nipt na zinderde wedstrijd

De heren van DAS moesten alles uit de kast halen om Lokomotief 2 van zich af te houden. En dat lukte na een heerlijke, intense, wedstrijd: 60-57.
In de uitwedstrijd in Rijswijk wist DAS eerder dit seizoen een ruime achterstand via een 5-20 vierde kwart weg te werken en na verlenging met 65-68 te winnen. In Delft werd het verschil dus ook drie punten maar was het de gehele wedstrijd spannend. De teams gaven elkaar namelijk weinig toe.
DAS leek bij de start van het laatste kwart de beste papieren te hebben: 44-37 (via 12-10, 15-14, 17-13). Lokomotief schoot echter gelijk een “drietje” binnen en het publiek kreeg vervolgens een zenuwslopend kwart voorgeschoteld. Waarin DAS de winst uiteindelijk o.a. veilig stelde door in de laatste minuten acht van de veertien strafworpen raak te schieten. Spelers, coaching-staff en thuispubliek verlieten zodoende voldaan de zaal en waren opgetogen over deze puike overwinning.
Topscorers: Wouter Haenen 19 (waaronder 2x 3) en Thom van de Akker 14 (waaronder 3x 3). Op 3 maart spelen de heren de volgende wedstrijd; thuis tegen D.B.V. Rowic.
http://www.basketball.nl/…/uitsl…/competities/!/standen/49/a