Heren verslaan Punch 2 en hebben nog slechts één concurrent voor de titel

De heren speelden ‘uit’ in Delft want traden zondagmiddag aan tegen Punch 2 in Sportcentrum TU Delft. Het werd een lekker pittige wedstrijd met veel -luidruchtige- DASsers op de tribune. Want de heren staan bovenaan en strijden dus voor het kampioenschap. Winst op Punch 2 was gewenst en die kwam er bij 49-61. Maar dat ging zeker niet “zonder slag of stoot”. Regelmatig in de letterlijke zin…..

In kwart één ging de strijd gelijk op: 11-11. Maar dat veranderde in kwart twee. Punch pakte in eerste instantie een kleine voorsprong (18-15) maar het was uiteindelijk DAS dat in de juiste ‘flow’ kwam. Het kwart werd met een 3-tje van Rik de Graaf namelijk afgesloten bij 21-33. De thuisploeg was echter allerminst verslagen. Zeker omdat de productie bij DAS bijna stil viel in kwart drie. Met een kwartscore van 14-6 kon het weer alle kanten op bij 35-39.

In kwart vier toonde DAS weer haar ware karakter en liet zien waarom het de terechte koploper is. Via 14-22 werd een fraaie 49-61 overwinning gepakt. Topscorer: Rik de Graaf 21 en Tom v.d. Akker 10.

Met nog twee wedstrijden te gaan kan alleen WBB Giants DAS nog van het kampioenschap afhouden. S.B.U. kan in punten nog gelijk komen maar DAS heeft daar tweemaal van gewonnen. DAS speelt volgende week zaterdag uit tegen laagvlieger D.B.V. Rowic. WBB Giants heeft een pittige thuiswedstrijd tegen Bouncers BBall. Bij winst van DAS en verlies van WBB Giants is DAS kampioen. In alle andere gevallen komt het aan op de laatste wedstrijd.

Op zondag 22 april om 17:30 uur in Delft: DAS – WBB Giants…… De uitwedstrijd eindigde op 16 december in 64-46. Maar dat was volgens velen “de slechtste wedstrijd van het seizoen van DAS”

De stand: http://www.basketball.nl/…/uitsl…/competities/!/standen/92/c