LUSV VSE3 – DAS VSE4

Eindelijk was die kou en wind weg en begon de zaterdag met een lekker bakkie, beetje in de tuin gerommeld en stukkie fietsen. Heerlijk en als je dan ook nog een wedstrijd in het vooruitzicht hebt van de dames van VSE4 is het weekend eigenlijk al geslaagd terwijl het net begonnen is.
Afgesproken verzamelpunt: Sporthal de Brasserskade. Tja op dit moment hangen er wat lappen tegen de ramen van wat eens onze kantine was. Ik mompel wat in mezelf en besluit nog één keer af te geven op de gemeente Delft. Voelt goed, op naar Leiden.

Leiden, de vierde grootste gemeente van Zuid Holland. De sleutelstad, zoals de bijnaam van de stad, verwijzend naar het stadswapen, luidt, heeft de oudste universiteit van Nederland. Zo’n 28.000 studenten volgen daar hun studies. 10 van hun spelen in VSE3 en laat die nou net tegen een tot op het bot gemotiveerd DAS VSE4 moeten.

Het veld is van de tribune goed te overzien, je voelt je zelfs wat ongemakkelijk soms zo dicht zit je er op. Tevens goed op je hoede zijn want voor je het weet heb je een bal tegen je kanis. Eindelijk de wedstrijd begint. Iets later dan gepland maar wie maalt daar om. Alhoewel, frisjes is het wel op die tribune. De DAS dames gaan echt goed van start, ik weet niet wat ik meemaak. Goede passes, verzorgde opbouw en de schoten vliegen er in. Eerst eens op die NBB app kijken waar dat LUSV nu eigenlijk staat. Plek 4, twee plaatsen boven de dames van DAS die werkelijk geen spaan heel houdt van dit team. Ik besluit de standen in mijn notitieblok in te voeren want hier gaat iets heel moois uit komen. Het eerste kwart eindigt in 7-18 voor de onzen.

In het tweede kwart komt ook LUSV op 18 maar DAS blijft redelijk eenvoudig bij en eindigt met 27 punten waarna er aan de thee gegaan kan. In dit geval wordt het een mandarijn waar ik al gauw de vraag krijg van een speelster of ik ook een helft wil of helemaal misschien en of ik hem wil pellen. Tja je bent nu eenmaal een trouwe supporter dus dan doe je het maar.

Toch nog even terugkomend op de eerste helft. Ik heb al heel wat wedstrijden van dit ruim ervaren team gezien maar dit was toch wel een van de betere. Dit moet de hand van Peter van Solm zijn. Het enthousiasme voor deze trainer wordt niet onder stoelen of banken geschoven door de dames. Jammer dat hij er vandaag niet bij kon zijn hij zou trots geweest zijn.

Zoals iedereen weet gaat als je zo ver voor staat vaak de versnelling een tandje lager. Het grote blad wordt verruild voor het kleine. Vaak wel maar de dames persen er nog in het derde kwart een puike 10 minuten uit. Is het dan allemaal hosanna… nou vanaf deze tribune kan je wel een paar puntjes zien die wellicht nog beter kunnen. Soms worden er wat te gemakkelijk ballen weggegooid, is er duidelijk geoefend op het zetten van blokjes maar daar moet dan wel gebruik van worden gemaakt en mag er nog wel wat feller uitgebokst worden en rebounds gepakt. Maar heb ik daar verstand van laat ik gewoon wat positiever zijn…..

Het vierde kwart wordt voor de vorm ook nog even gespeeld, de overwinning zit al geruime tijd in de pocket. Twee dames in de dubbele cijfers en allemaal een dikke voldoende. De eindstand wordt uiteindelijk 37-45. Scores: Mariella 14, Annette 12, Inge 8, Linda 4, Babs, 4 Marjan 3.
Kijk allemaal in de app wanneer dit team weer gaat stunten, het is vaak spannend, eng en leuk om naar te kijken. Jullie zijn allemaal uitgenodigd!!