Nipt verlies voor DAS heren in Dordrecht

De heren van DAS konden vorig weekend al kampioen worden. Daarvoor moesten ze zelf winnen én naaste concurrent WBB Giants moest verliezen. Het werd precies andersom dus alles komt nu aan op de (kampioens)wedstrijd van zondag 22 april! (zie berichtgeving elders).

DAS had begin maart thuis met 78-68 gewonnen van D.B.V. Rowic maar dat ging bepaald niet makkelijk. Dus m.b.t. de uitwedstrijd moest DAS rekening houden met zware tegenstand.

DAS kwam aanvankelijk op achterstand maar wist kwart één toch winnend af te sluiten bij 15-18 (mede door zes gemiste vrije worpen door Rowic). Halverwege kwart twee kwam DAS zes punten voor bij 19-25 maar de thuisploeg kon door o.a. twee 3-tjes DAS weer achterhalen en we gingen bij 34-33 rusten.

Hetzelfde beeld in kwart drie: DAS loopt iets uit en staat halverwege op 38-43. Maar aan het eind van het kwart is het verschil weer één,ditmaal in het voordeel van DAS; 49-50.

Er staat ons dus een zeer spannend laatste kwart te wachten. En dat wordt het ook, met -in eerste instantie- over en een weer een kleine voorspong. Halverwege is het verschil echter zes in het voordeel van de thuisploeg (64-58) en is DAS in serieus gevaar. Maar de ploeg knokt terug en met nog twee minuten te gaan schiet Rik de Graaf een gelijke stand op het bord: 67-67.

De uiteindelijke 68-67 eindstand komt vervolgens tot stand via: gemiste vrije worp Rowic, rake vrije worp Rowic, twee gemiste vrije worpen Rowic, twee gemiste vrij worpen DAS. De uitslag had dus ook anderom kunnen zijn……Topscorers: Rik de Graaf 17, Thom v.d. Akker 14, Cas Kreuze 13.

Stand: http://www.basketball.nl/competitie/uitslagen-programma-en-stand/competities/!/standen/92/c