Noordwijk zaterdag 16:15 uur MSV M18 1 – DAS M18 1

Met een krappe bezetting , door blessure en afmelding van twee man. Moesten we het doen met zes spelers. Hulp van Mitch en Noah, na winst in Gouda, kwam als geroepen. Drie kwartier later dan de aangekondigde tijd, ging de bal eindelijk de lucht in.
Thuis bij DAS was MSV pas in de laatste kwart te sterk, met 49 – 57 werd verloren.

Vanaf de start werd direct goed verdedigd, de aanval daarin tegen liet hier en daar wel te wensen over. De scores bleven gelijk opgaan, 1e kwart 8 – 8. 2e Kwart was het vooral de scores van Rakesh die het verschil maakte en de stand naar 13 – 19 trok. De laatste score in het 2e en de eerste in het 3e kwart, kwamen van Malik zijn hand, direct na deze score maakte hij heel snel zijn 4e en 5e P en moest al heel vroeg op de bank plaatsnemen. Derde kwart 18 – 32, met nog meer scores van Bob, Phill, Noah en Bent, werd makkelijker gewonnen door Mitch. Zijn mooie acties inside en de drang naar de ring, maakte het voor de tegenstander bijna onmogelijk hem te stoppen. Goed verzorgde rebounds door Cian, Bent en Mitch, strafte een gemiste poging van de tegenstander direct af. En een gemiste driepunter van Bob veranderde in een hand omdraai naar een prima pass op Mitch. Vierde kwart kwam MSV nog terug tot 5 punten verschil, maar vier scores op rij bracht het verschil weer op 11 punten. Het laatste kwart waren Mitch, Bob en Bent met 4 punten ieder goed voor twaalf punten en Phill nam met 6 punten en met heuse duikacties om ballen binnen de lijnen te houden, een belangrijke bijdrage voor de overwinning. Opmerkelijk waren de meervoudige “smashing” block’s van Bob en de driepunter van Rakesh.
Het doet goed als coach om het team goed te zien werken, prima wedstrijd. Op naar Oegstgeest en afsluitend thuis tegen Leiden.
Phill 12 pt.
Mitch 9 pt.
Bent 8 pt.
Bob 8 pt.
Rakesh 7 pt.
Malik 4 pt.
Noah 2 pt.
Cian –