Ruime winst DAS dames aan vooravond Final Four

In de laatste reguliere competitiewedstrijd stonden de basketbalsters van DAS in eigen huis tegenover EBV Baros. De Rotterdamse ploeg kende een moeizaam seizoen met slechts vijf winstpartijen. Omdat DAS echter een aantal moeizame weken kende was niet iedereen bij voorbaat gerust op een goede afloop.

Bij beide teams stonden ‘oude bekenden’ in het veld. Bij EBV Baros waren dat twee ex-DASsers; Donna Kruip en Romy Horsten. Hun rol was echter beperkt. Hoe anders was dat bij de thuisploeg. Daar was nl. Kelly Brugman teruggekeerd (nr.11 op foto). Zij speelde de eerste helft van het seizoen al mee maar vertrok daarna voor enkele maanden naar Oostenrijk. Er werd gefluisterd dat zij bij de Final Four waarschijnlijk weer van de partij kon zijn. Maar ze bleek al iets eerder in actie te kunnen komen. En ze gaf gelijk haar visitekaartje af met o.a. 19 punten (topscorer) en 7 steals. Het publiek genoot niet alleen van háár spel, het hele team kwam veel beter uit de verf dan de afgelopen weken.

Het verschil werd al gelijk gemaakt in kwart één dat eindigde bij 21-9. In kwart twee waren de ploegen meer gelijkwaardig; via 16-14 werd het 37-23. Opvallend detail in die eerste helft; bij DAS hadden reeds acht speelsters gescoord terwijl bij EBV Baros de scores bijna geheel op naam van Britt Teeuwen en Kiki Geelen kwamen.

DAS bleef ook in de tweede helft goed bij de les en coach Joris Zandbergen kon lekker blijven doorwisselen. Ook kwart drie en vier gingen naar DAS met 24-16 en 13-8. Zodoende werd een ruime 74-47 overwinning behaald. En gaat DAS met een goed gevoel richting de Final Four. Daarin staat het tegenover het tweede team van Landslake Lions, waarvan in de competitie tweemaal werd gewonnen (50-61 en 69-55).

Wanneer de thuis- en uitwedstrijd worden gespeeld hangt af van het resultaat van de wedstrijd Lokomotief tegen Landslake Lions 2 van komende zaterdag. Wint Landslake dan worden zij tweede en DAS derde. Bij verlies is het dus DAS tweede en Landslake derde. In het weekend van 22-23 april speelt de nr.2 uit tegen de nr.3 en in weekend van 29-30 april is het andersom. Op zaterdag 13 mei om 14:30 uur is de finale in Zwolle.