Ruime winst voor DAS dames

De dames van DAS speelden zondagmiddag een prima partij tegen Green Eagles. De wedstrijd kwam wat traag op gang maar DAS kwam allengs beter in haar spel en won uiteindelijk afgetekend met 75-52.

Opvallend was dat beide ploegen per kwart meer gingen scoren, getuige de kwartstanden 12-6, 15-9, 20-16 en 28-21. En ook opvallend; bij Green Eagles speelden Moira van Leeuwen en Jessica Hoek mee. Zij stonden tot november nog in het veld bij DAS…..

De eerste helft was het spel van de thuisploeg nog niet écht overtuigend maar wel voldoende om een zwak Green Eagles op achterstand te zetten.

Na de thee kwam DAS echter beter door en uiteindelijk bleken negen van de tien speelsters een bijdrage in de score te hebben geleverd. Met de meeste punten voor Sayna Azad (18, waarvan 3x 3) en 14 voor Nikoletta Tajkov (waarvan 2x 3) die een goede indruk maakte bij haar ‘thuis-debuut’.

Liza Huijgen (met indrukwekkend masker vanwege gebroken neus) was weer ouderwets aan het buffelen en pakte 10 rebounds en had zes steals. Gelukkig was Gwen van Helfteren ook weer helemaal inzetbaar; negen punten, zeven rebounds en twee steals. Negen punten waren er ook voor Carlijn Majoor en Dzifa Quist. Al met al een goed optreden voor de Delftse dames die pas op 9 maart weer in actie hoeven te komen; uit tegen Lokomotief.
http://www.basketball.nl/…/uitsl…/competities/!/standen/49/a