Seizoensverslag Mannen onder 22-2

Het seizoen voor heren (20)22-2 zit erop. Het samengestelde team uit 18-2 (4) en 20-2 (5) en later nog door Tashi Sarour uitgebreid, hierdoor stonden we begin van het seizoen als 20-2 en op het einde als 22-2 team.
In de eerste helft van het seizoen moesten we genoegen nemen met een vierde plek in de competitie, voor het verschil van leeftijd en ervaring was dit wel het meest haalbare. De afstanden naar onze tegenstanders (Soest en Amersfoort) deed ons vermoeden dat we landelijk speelde.

Teams als BV Krimpen H0 1, Crackerjacks H0 1 en BV Oegstgeest H2 1 moesten we voor ons laten, Oegstgeest speelde een zeer sterke zone die we maar moeilijk konden doordringen. Krimpen was te laag ingedeeld en Crackerjacks speelde redelijk maar had voor de thuiswedstrijden een vast duo scheidsrechters die elk bezoekend team op een eigentijdse manier wist te beoordelen.

Menig team had meerdere spelers snel langs de kant zitten, soms was wijzen al voldoende om een fout te krijgen. Wonder wel mocht het thuisspelende team meer dan dat. We verloren hier met duidelijke cijfers en thuis repareerde we dit weer met winst.

Tweede helft van het seizoen ging op alle fronten beter, betere offense, defense en meer als team. De jongere spelers groeide meer naar het niveau en ondanks dat Tashi uitviel is de tweede plek in de competitie meer dan verdiend gehaald. De wedstrijd die een extra vermelding verdiend is die thuis tegen Oegstgeest. Tot 1 minuut voor het fluit signaal was alles nog open. DAS was hier even niet goed bij de les, zodat Oegstgeest met de winst ervandoor kon gaan en de ongeslagen status kon behouden. Oegstgeest sluit het seizoen met hun eentonige zoneverdediging af als kampioen.

De laatste van het seizoen uit tegen Forwodians, werd knap gewonnen mede met behulp van de 8 driepunters (7 maal van Lucas en 1 maal Dimitri). Een goede defense en door een spetterende blok van Dimitri, kregen we Forwodians op de knieƫn. Prima teamwork!

Met dit team zal ik als coach nog deelnemen aan het DAS Hemelvaarttoernooi, hierna gaan we vermoedelijk weer een andere weg. Heren bedankt. Tevens dank aan alle supporterende ouders die hebben gereden. En speciale dank naar de teammanager Dominic.

 

Mannen onder 22-2_706x388

Boven: Dimitri Kras (33), Jarno vd Boogaardt (11), Peter vd Berg (47), Stef Poley (29), Asher Brunings (21), Ashwin Sitaram (35), Tashi Sarour (blessure) en de coach Marcel Jeltema en onderop geknield: Lucas Bas (14), Vince Sloots (13), Bent Lampe (8) en Martin Fanuel (1).