Avontuur DAS Heren van start

De heren van DAS begonnen hun avontuur in de 1e Divisie afgelopen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen BV Wyba.

Iedereen was uiteraard benieuwd hoe het vernieuwde team zich zou manifesteren op een niveau hoger. Welnu goed. Maar helaas nét niet goed genoeg om te winnen. Er moest echter wel een verlenging aan te pas komen om DAS te verslaan. DAS kwam goed uit de startblokken want kwam al snel op een 10-0 voorsprong. Hoewel BV Wyba daarna ook het netje begon te vinden was het de thuisploeg die na kwart één een kleine voorsprong had: 17-15. Bij 28-29 in kwart twee kwam de ploeg uit Wychen voor het eerst op voorsprong maar het was DAS dat met een kleine voorsprong de rust in ging: 32-31. Het publiek zag ondertussen een aantrekkelijk pot basketbal waarbij beide teams nauwelijks voor elkaar onderdeden. In kwart drie was het DAS dat een klein gaatje wist te slaan na een 3-tje van Ralph Toria kwam er nl. 43-37 op het bord. Maar DAS kon niet doordrukken en zag BV Wyba weer op gelijke hoogte komen bij 43-43. Door twee 3-tjes van Thom van den Akker én Rik Graaf wist DAS het kwart echter toch met zes punten voorsprong af te sluiten: 49-43. Een score van Rik Feijge bracht het verschil vervolgens op acht maar daarna stokte het bij DAS. Bovendien werden er kort na elkaar diverse persoonlijke fouten tegen DAS gefloten, waaronder een 'onsportieve'. BV Wyba profiteerde en kwam bij 51-52 weer op voorsprong, waarna een bloedstollend slot van kwart vier volgde. Bij 63-65, vlak voor tijd, kreeg Okke Hoonhout twee vrije worpen die er beiden ingingen 65-65. Daarna mocht BV Wyba ook nog twee vrije worpen nemen beiden mis! En dus verlenging. Daarin nam BV Wyba gelijk een voorsprong van zes punten en leek het gedaan. Maar DAS vocht wat het waard was en kwam nog tweemaal tot op één punt. Maar het kon BV Wyba niet meer achterhalen eindstand 73-78...… Er waren 24 punten voor Okke Hooghout, 18 voor Rik de Graaf en 12 voor Thom van den Akker.

Komend weekend reist DAS af naar Groningen. Op zaterdag 6 oktober thuis (19:00) tegen De Hoppers uit Hoorn.