Derde winst op rij voor heren DAS

De heren van DAS kwamen afgelopen zaterdag met winst terug uit Wijchen. Maar in tegenstelling tot de ruime winstpartijen in de vorige twee wedstrijden was het nu tot het laatst spannend. Captain Rik de Graaf liet weten "De eerste helft ging gelijk op. Maar we lieten teveel aanvallende rebounds toe.

Tweede helft wisselvallig vooral het vierde kwart. Maar door goede defense wisten we toch de wedstrijd naar ons toe te trekken". In cijfers zag dat er dan zo uit: BV Wyba liep in eerste instantie naar 13-4 maar DAS herstelde zich en kwam langszij én voorbij in kwart twee bij 19-23. Toch ging de rust in met een gelijke stand: 31-31.

Na de pauze nam BV Wyba het voortouw met 36-31. Maar daarna was toch weer het woord aan DAS bij 36-37 werd weer een voorsprong gepakt die zelfs opliep tot 36-45. Maar DAS kon die negen punten niet vasthouden of verder uitbouwen het kwart eindigde nl. bij 42-46.

Wat volgde was een ongemeen spannend vierde kwart. BV Wyba kwam op gelijke hoogte bij 46-46. Vervolgens werd het 46-52 en 53-52...… Een 2-punter van Okke Hoonhout op 7:49 bracht 53-54 op het bord, en door twee rake vrije worpen van Timo van der Keijl werd het 53-56.

Was het genoeg voor winst van DAS? Door twee rake vrije worpen van BV Wyba werd het verschil weer één puntje: 55-56. Nog iets meer dan een minuut te gaan. Time-out. Op 9:33 een rake 3-punter van Okke: 55-59! Twee time-outs. En toen..... nog een P-tje van BV Wyna en daar bleef het bij winst voor DAS dus. DAS staat hiermee prima in de (grote) 'middenmoot' van de 1e Divisie A. Zaterdag 26 januari, thuis tegen Celeritas Donar kan die positie geconsolideerd worden.