Heren 1 met klein verschil onderuit tegen koploper

De heren van DAS namen het zaterdag thuis op tegen Uitsmijters dat slechts twee van de elf wedstrijden had verloren. DAS kon lang in de buurt blijven maar de koploper uit Almelo liep in de tweede helft toch definitief een paar puntjes uit. Captain Rik de Graaf liet weten "Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Tegen een sterke tegenstander die over het algemeen in lengte veel groter was. Uiteindelijk hebben we te veel turnovers gegooid daardoor maken we het onszelf heel moeilijk. Daarnaast hadden we veel moeite met één van hun centers, waardoor hij eenvoudige baskets in de bucket kon scoren". Via een 22-21 en 17-18 score was het bij rust nog gelijk bij 39-39. De punten bij DAS waren vooral door Okke Hoonhout en Timo van der Keijl binnen geschoten beiden hadden er reeds vijftien. In kwart drie kwamen er daar echter maar drie voor Timo bij de teller voor DAS bleef dit kwart op slechts twaalf staan. Toch zag DAS kans om via scores van Rik de Graaf een voorsprong  te pakken bij 43-39, en even later 45-41 via Ben Hoogerbrugge. Maar de hierboven genoemde turnovers begonnen DAS zeer te doen een 6-15 run leverde Uitmijters bij de start van de laatste tien minuten een marge van vijf op: 51-56. DAS kon dat gat niet dichten en moest haar meerdere erkennen in deze sterke koploper. Het verschil liep zelfs even op naar twaalf bij 62-74. Mede door 3-punters van Okke Hoonhout en Rik de Graaf werd het uiteindelijk 70-77.
Timo van der Keijl: 24 punten. Okke Hoonhout: 21 punten. DAS had 24 turnovers...