Heren 1 slaat toe in kwart vier

Heren 1 heeft afgelopen zondag de eerste overwinning gepakt in de 1e Divisie. In Groningen werd het 73-77 tegen Celeritas Donar. Maar die kwam pas in het vierde kwart tot stand nadat de 'defense' op orde was. DAS kwam goed uit de startblokken en stond halverwege het eerste kwart op 2-11. Daarna waren de rollen echter omgedraaid hetgeen tot een 16-16 stand leidde aan het eind. Donar behield ook het betere van het spel in kwart twee. Dat eindigde met vier 3-punters (voor beide teams twee) en een 37-30 stand. Donar bouwde in kwart drie de voorsprong al snel uit tot twaalf 42-30. Maar door o.a. een 3-tje van Rik de Graaf en van Timo van der Keijl wist DAS bij 42-42 snel weer langszij te komen. Toch was het de thuisploeg die het laatste woord had en het laatste kwart inging met een 58-50 voorsprong (na o.a. drie 3-punters van Olaf de Vries). Het vierde kwart opende ook met een 3-punter via Timo van der Keijl voor DAS. Het was de opmaat voor een uitstekend kwart voor de mannen van Toon van Helfteren. Bij 63-64 nam DAS de leiding over en die stond het niet meer af. Het wist de tegenstander in dit kwart op maar 12 punten te houden terwijl DAS er zelf maar liefst 27 punten ingooide. Hetgeen dus tot een prima 73-77 overwinning leidde. Vijf spelers kwamen in de dubbele punten: Okke Hoonhout 17, Rik de Graaf 15, Timo van der Keijl 14, Ralph Toria 14, Rik Feijge 10. Komende zaterdag spelen de heren om 19:00 uur thuis tegen De Hoppers.