Heren 1: te lage score voor winst

Na vier opeenvolgende winstpartijen gingen de heren van DAS onderuit in Hoorn. In de thuiswedstrijd, in oktober, werd nog gewonnen met 72-63 van De Hoppers. Afgelopen zaterdag hield DAS de tegenstander op slechts 58 punten, maar zelf kwam het niet verder dan 49....  DAS keek al snel tegen een 9-0 achterstand aan en eindigde de eerste tien minuten bij 15-4. In kwart twee liep het verschil steeds verder op en bij 25-6 leek een groot verlies zich af te tekenen. Maar het team herpakte zich en bij rust was het verschil teruggebracht naar zeven: 30-23. Een run van 5-17 voor DAS dus (waaronder twee 3-punters van Timo v.d. Keijl). Na de pauze kwamen beide teams maar moeilijk tot scoren vooral DAS. Een magere score van 11-6 betekende dat de laatste tien minuten met een 41-29 stand inging. En dat de thuisploeg dus toch weer wat puntjes was uitgelopen. DAS startte het laatste kwart echter sterk en kwam snel dichterbij door een 3-tje van Timo v.d. Keijl werd het verschil na enkele minuten teruggebracht tot slechts vier 42-38. En leek alles weer mogelijk. Maar verder dan dat lieten De Hoppers het niet komen een 16-11 score in het vervolg van kwart vier betekende dat de punten naar de thuisploeg gingen. DAS won het vierde kwart met 17-20 maar dat was niet genoeg om De Hoppers te achterhalen. Komende zaterdag (19:00) kunnen de heren van DAS flink aan de bak want de huidige koploper, Uitsmijters, komt naar Delft. (verslag: Marcel van Dien)