Heren DAS onder de maat

Als je je tegenstander op 55 punten kan houden is dat uiteraard prima. Maar dan moet je er zélf natuurlijk wel meer ingooien.... Dat lukte de heren van DAS tegen VBC Akrides dus niet en zodoende werd de tweede nederlaag op rij in een uitwedstrijd geleden 55-50. Aanvoerder Rik de Graaf liet weten "we kregen er over het algemeen gezien geen bal in", hetgeen dus duidelijk geen fakenews is. Bovendien vertelde hij dat DAS moeite had met de zone-verdediging en het op cruciale momenten teveel aanvallende rebounds toeliet. Beide teams bleven in eerste instantie redelijk gelijk opgaan. Halverwege het tweede kwart sloeg de IJmuidense ploeg voor het eerst een wat groter gaatje bij 25-18. Maar in de fase daarna was het juist DAS dat beter ging scoren. In de 2e minuut van kwart drie leidde dat tot een 26-27 voorsprong. Een voorsprong die door een 3tje van Rik de Graaf in de 7e minuut zelfs tot tien werd uitgebouwd: 27-37. Maar ook DAS kon dat niet vasthouden. Via een 7-0 run van VBC Akrides eindigde kwart drie nl. bij 34-37. In het laatste kwart nam de thuisploeg zelfs weer een kleine voorsprong. Via een 3tje van Thom van den Akker wist DAS echter nog éénmaal aan de goede kant van de score te komen bij 47-48 in de 6e minuut. Maar ook dit kwart eindigde met een run van de thuisploeg via 8-2 wist die uiteindelijk met 55-50 de overwinning binnen te halen. Topscorers DAS Okke Hoonhout 14, Rik de Graaf 14.

Komende zaterdag (3 november) spelen de heren van DAS om 19:00 thuis tegen Landstede Bball ZAC. Een goede kans op wat 'eerherstel'!