Teleurstelling na verlies dames én heren DAS

(Maar ook bewondering voor de 40 punten van Sarah Kreuze!)

* De dames van DAS moesten het vrijdagavond in Rijswijk opnemen tegen het nog puntloze Lokomotief. Winstkansen leken dan ook reëel. Drie DAS-speelsters konden echter vanwege blessures niet spelen, en één (Maggie DiGaudio) is net terug van een blessure. Daar tegenover stond dan weer het debuut van de jeugdige Sanne Bartman. Voor Lokomotief gaat deze wedstrijd de boeken in als de eerste waarin dit seizoen werd gewonnen. Maar voor DAS, en zeker voor de speelster zélf, als die waarin Sarah Kreuze 40 (!) punten scoorde. Zij schoot 9 uit 16 2-punters, 6 uit 15 3-punters en 4 uit 5 vrije worpen. Maar het team schoot er uiteindelijk dus helaas niets mee op..... DAS begon slecht en keek na het eerste kwart tegen een 23-15 achterstand aan. Een achterstand die in kwart twee verder opliep naar 36-22. Maar na de thee kwam DAS beter in haar spel en kroop het steeds dichterbij. En nam het bij 47-48 en 50-51 tweemaal zelfs een voorsprong. De laatste tien minuten gingen in bij 53-51. Lokomotief wist aanvankelijk verder uit te lopen tot 65-53. Maar een 2-punter van Juliette Zegers en twee 3-punters van Sarah Kreuze brachten daarna 65-61 op het scorebord. Zou DAS "erop-en-erover" gaan? Zover liet de thuisploeg het niet komen want het werd als snel 71-61. Maar vervolgens was het woord weer aan DAS via scores van achtereenvolgens Sarah Kreuze, Miranda Righarts, Maggie DiGaudio en wederom Sarah Kreuze werd het vlak voor tijd nl. 71-69 en leken er weer winstkansen. Zover kwam het helaas niet met een rake vrije worp van Lokomotief werd de eindstand bepaald op 72-69. Topscorers: Sarah Kreuze 40, Maggie diGaudio 12. DAS had 16 turn-overs, 28 defensieve rebounds, 7 aanvallende rebounds en 15 steals.
De dames spelen zaterdag om 16:30 thuis tegen CobraNova.

* De heren van DAS moesten zondag in Delft aantreden tegen Red Stars, dat -evenals DAS- tot nu toe twee winstpartijen binnen haalde. Na vijf verliespartijen (vier in de competitie en één in de beker) was DAS wel weer eens toe aan een overwinning en tegen de ploeg uit Soest leek dat mogelijk. Na het eerste kwart was het echter duidelijk dat de thuisploeg daarvoor flink aan de bak moest. In ieder geval met het stoppen van de 3-punt schutters van Red Stars er werden er nl. zes binnen geschoten en de stand was 14-25. In kwart twee kwam DAS beter in de wedstrijd en leek het 3-puntsgevaar enigszins geweken (twee stuks). DAS kwam op 34-36 maar kon niet op voorsprong komen het kwart werd wel met 20-14 gewonnen, waarmee de achterstand weer wat dragelijker werd: 34-39. In het derde kwart waren het toch weer de 3-punters van Red Stars die DAS pijn deden na 41-41 werd het nl. 41-44, na 45-44 (de enige voorspong van DAS in de wedstrijd) werd het 45-47 en na 47-47 werd het 47-50 aan het eind van kwart drie. Langzaam maar zeker begon zich steeds duidelijker af te tekenen dat DAS te weinig bracht in de aanval, én de tegenstander dus niet voldoende kon afstoppen. Een score van Rik de Graaf die de stand op 57-57 bracht in kwart vier deed de hoop aan Delftse kant weer opbloeien. Maar het lukte DAS maar niet om de wedstrijd naar haar hand te zetten via een teleurstellende 5-15 score werd de eindstand uiteindelijk op 62-72 bepaald. Red Stars scoorde in deze wedstrijd veertien 3-punters...…
Topscorers: Okke Hoonhout 20 (bijgaande foto is gemaakt door Wouter Haenen), Timo v.d. Keijl 16, Rik de Graaf 12.
De heren spelen in december twee uitwedstrijden en zijn pas op 12 januari weer thuis in actie te zien.