Winst voor DAS dames door goede eerste helft

De afgelopen drie maanden waren zwaar voor het eerste dames team van DAS in de Promotie Divisie. Het team werd geteisterd door blessures en hierdoor moest een kleine rotatie vaak uit positie spelen. Soms kilde dit de spirit en leek het team soms geen geheel.

DAS wist dat er afgelopen zaterdag, thuis tegen De Groene Uilen, een kans was om uit dit dal te kruipen doordat speelsters terug zijn die goed de basket kunnen vinden denk aan Lisa Huijgen en Fabiënne Dijkshoorn. Daarnaast hadden ze getraind op betere communicatie in het veld. De uitwedstrijd bij Groene Uilen werd verloren met één punt, dit was extra motivatie om de Uilen gedesillusioneerd terug naar huis te sturen.

DAS begon sterk aan de wedstrijd en in de defence werd er goed gepraat terwijl er in de aanval in het eerste kwart al vijf speelsters aan scoren toe kwamen. De eerste tien minuten werden afgesloten met 16-6.

Het tweede kwart werd een feestje voor DAS, met name door de vijf driepunters van Sarah Kreuze die de thuisploeg een riante voorsprong opleverden. In de verdediging gaf DAS echter iets meer weg en zo vonden de Groene Uilen stukje bij beetje de basket. Desalniettemin was de ruststand 43-19.

In de kleedkamer hamerde coach Michel Martinez erop dat DAS de focus moest bewaren en dat ze deze game nog niet in de pocket hadden. Toch kregen de Groningers in de tweede helft meer open schoten door minder scherpe verdediging van DAS. In de aanval werd er door de Uilen beter verdedigd op het schot van buiten, waardoor er meer ruimte in de bucket kwam voor onze centers. Hierdoor kwamen Lisa Huijgen en Dante Wessels vaker open en verzorgden vooral zij de punten in de laatste twee kwarten. Ook bankspeelster Yuna Klamer uit U14 heeft weer wat minuten meegedaan aan de wedstrijd in de defence werkte zij hard.

Hoewel de tweede helft verloren ging met 30-37 kwam er een mooie eindstand op het bord: 73-56. Leuk om te vermelden is dat bijna alle speelsters van DAS tot scoren zijn gekomen, met als topscorers: Sarah Kreuze 20, Lisa Huijgen 12 en Dante Wessels 12. De komende wedstrijden komt DAS tegenover twee teams te staan waarvan eerder dit seizoen werd gewonnen. Vrijdag uit in Hoofddorp en op 9 februari thuis tegenover Landslake Lions 2.