DAS dames voor achtste keer op rij onderuit

In de tweede wedstrijd van dit seizoen pakten de dames van DAS hun eerste winstpartij thuis tegen Almonte werd het in september 54-46. Afgelopen zaterdag stonden de teams wederom tegenover elkaar, maar nu in Eindhoven. Dus leken winstkansen voor het team van Michel Martinez zeker aanwezig.
In de eerste helft deden de teams nauwelijks voor elkaar onder. Want na tweemaal tien minuten spelen stond het 28-28 (via 11-14 en 17-14). Maar in het vervolg van de partij wijzigde dat beeld volkomen..... DAS kwam nl. nog maar moeizaam tot scoren, terwijl de thuisploeg steeds meer ging scoren.
Na kwart drie was het verschil ineens opgelopen tot twaalf: 47-35 (via 19-7). En in kwart vier hetzelfde beeld. Een 21-14 score leverde dan ook een onverwacht groot verlies op voor DAS: 68-49. En dat betekent acht verliespartijen op rij nu. Dat is even slikken (en schrikken).
Nog negen wedstrijden te gaan om punten te pakken, en misschien nog wat plaatsjes te stijgen in de Promotie Divisie. Het zal duidelijk zijn dat DAS dit seizoen niet om de prijzen gaat spelen maar het staat nu wel erg laag geklasseerd.
Zaterdag 26 januari weer nieuwe kansen, thuis tegen naaste concurrent De Groene Uilen!