Algemeen

DAS, de Delftse basketballclub met een rijke historie (opgericht in 1968) en een sportieve toekomst. DAS staat open voor gevorderden en beginners op alle niveaus spelend op landelijk niveau tot aan de laagste klassen in de afdeling. De vereniging heeft zo'n vijfentwintig teams in competitie, waarvan twee-derde uit jeugd bestaat.

Onze jongste spelers zijn acht jaar, daar begint het vaak. De teams trainen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag in de Korbahal van DAS en Fortuna of in sporthal Piet Vink in Ypenburg. Alle thuiswedstrijden worden in de Korbahal aan de Schoemakerstraat op zaterdag en soms op zondag gespeeld. Belangstellenden zijn welkom bij onze trainingen, wedstrijden en in de kantine.

Binnen de club zijn meer dan zeventig vrijwilligers actief. Bovendien helpen alle leden -vanaf zestien jaar- met enige regelmaat mee om wedstrijden te fluiten en te jureren. Ook ouders van jeugdleden zijn hierbij betrokken. Dat is bij DAS de normaalste zaak. Lid worden van DAS houdt namelijk meer in dan een mooie sport beoefenen met elkaar vormen we TEAM DAS!

Adressen

De Korbahal (wedstrijdhal en trainingslocatie)

Schoemakerstraat 340, 2629 HP Delft

Sporthal Piet Vink (trainingslocatie)

Plesmanlaan 217B, 2497 CH Den Haag (Ypenburg)