DAS heren zwaar onderuit

De heren van DAS konden hun eerste seizoen in de 1e Divisie A afsluiten op een derde plaats. Ze hadden daarvoor afgelopen zaterdag een belangrijke stap kunnen zetten in de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Onze Gezellen. Op 14 februari werden zij in Haarlem met 68-74 door DAS verslagen. Maar dat liep in Delft heel anders.....Tot 14-14, tegen het einde van het eerste kwart, ging het nog gelijk op. Maar de Haarlemmers sloten het kwart af met twee drie-punters en scoorden ook de eerste negen punten van het tweede kwart. Waarmee DAS dus ineens tegen een achterstand van 14-29 aankeek. DAS kwam in het vervolg niet meer 'in de wedstrijd', alhoewel het nog wel het vierde kwart won met 23-16. Via de kwartstanden 14-20, 23-37 en 37-68 ging het zwaar onderuit met 60-84. Dat was even slikken. Captain Rik de Graaf "Er zat weinig energie in. We boxten niet goed uit, lieten te veel aanvallende rebounds toe. De verdediging als geheel ging gewoon heel slecht. Aanvallend kwamen we niet goed vrij waardoor we ook veel turnovers maakten. Het liep gewoon niet". DAS heeft nog één wedstrijd te gaan, zaterdag 13 april om 19:00 uur thuis tegen BV Hoofddorp. Waar het uiteindelijk eindigt zal mede afhangen van de resultaten van diverse andere teams. Er staan nl. veel teams dicht bij elkaar.