Gametalk - laatste wedstrijd in de Bras

Voor bijna alle DAS-teams zit het seizoen er ondertussen al op. Dames senioren 1 en heren senioren 1 spelen komend weekend echter nog een heel belangrijk potje!
Dames senioren 1 speelt zaterdag om 19:00 uur in de Bras tegen Landslake Lions 2 de tweede wedstrijd in halve finale Final Four. Om op zaterdag 13 mei in Zwolle in de finale om het kampioenschap te staan moet DAS met minimaal 13 punten winnen. Vorig weekend werd nl. in de eerste wedstrijd met 60-48 verloren, of eigenlijk 60-50.... Met de steun van ongetwijfeld veel supporters moet dat gaan lukken. Extra bijzonder: het zal de laatste wedstrijd zijn die basketbalvereniging DAS in sporthal De Brasserskade speelt. (Verslag van wedstrijd één in artikel hieronder). O ja de VIP's bij de wedstrijd zijn Joost van der Zee en Lucas de Leeuw Duarte (met bal)uit de instroomgroep zie foto's.
Joost van der Zee Lucas de Leeuw Duarte
Heren senioren 1 kan zaterdagmorgen in Leiden kampioen worden als het wint van BS Leiden. DAS staat gelijk met Binnenland 3 (beiden 12 punten uit 9 wedstrijden) maar heeft tegen dat team een positief doelsaldo van...... +1 (!). Thuis werd het nl. 67-45 en uit 80-59. DAS heeft heren 1 voor komend seizoen ingeschreven in de Tweede Divisie en Toon van Helfteren neemt het team onder zijn hoede. Dus ook heren 1 eindelijk weer "landelijk" gaat interessant worden.
En dan nog dit:
De vrouwen onder 18-1 konden hun "winning streek" (3x winst op rij) helaas niet voortzetten in de laatste wedstrijd van het seizoen: vorig weekend werd het tegen New Stars 56-46.
De vrouwen onder 14-1 (kampioen geworden) zouden vorig en komend weekend deelnemen aan het Nederlands Jeugd Kampioenschap. Vanwege veel afwezigen moest het team zich echter helaas terugtrekken. Ook andere teams trokken zich terug en de bond besloot daarom het hele NJK-circus naar later te verplaatsen.
 
29-04-17 mid