HEREN 1: Okke Hoonhout neemt bijna de helft van de scores voor zijn rekening bij ruime winst

Heren 1 tegen VBC Akrides:

Bij de heren zaten slechts zeven spelers op de bank. Maar die bleken zeer gedreven om de winst te pakken. De eerste slag was voor Akrides, dat een 0-8 voorsprong nam. Maar verder liet de thuisploeg het niet komen: na tien minuten was er evenwicht bij 21-21. En bleek één van de zeven 'hot': Okke Hoonhout (foto) schoot nl. 16 punten binnen.

DAS maakte ook in kwart twee 21 punten (2 voor Okke) en hield de tegenstander op slechts 8 een 42-29 ruststand dus. Na de thee bleef DAS goed en gedreven spelen én Akrides van scoren af te houden via 17-6 (9 voor Okke) ging het laatste kwart in met een comfortabele 59-35 voorsprong en had het thuispubliek het prima naar de zin.

In de laatste tien minuten bleef dat zo, want DAS verslapte niet en wist de voorsprong via 21-13 verder uit te bouwen tot 81-48. Okke gooide in dat laatste kwart nog maar eens 12 punten door het netje en bracht daarmee zijn totaalscore op 39 ! Andere topscorers: Rik de Graaf 15 (en 10 rebounds) en Thom van de Akker 10. Twee dikke winstpartijen op rij voor het team van Toon van Helfteren geven dus weer een positief gevoel voor de rest van de competitie in de 1e Divisie 😊