Heren 1 speelt landelijk o.l.v. Toon van Helfteren

Heren 1 kampioen en volgend seizoen in landelijke competitie o.l.v. Toon van Helfteren.
Heren 1 heeft o.l.v. Paul van Solm een spannend en succesvol seizoen achter de rug in de 1e klasse van afdeling West. In het eerste deel eindigde het team op plek vier, die minimaal noodzakelijk was om niet in een "degradatie-poule" verder te moeten. In deel twee eindigde het team vervolgens keurig op de eerste plek en kon een kampioensbeker in ontvangst worden genomen. Een echte kampioens.foto is er helaas niet maar het team ging na de laatste training wel even snel op de foto: Achterste rij Bas Bothof, Roy Bijster, Rik Feijge. Tweede rij Cas Kreuze, Duncan van Solm en Stephan van Kampen. Vooraan Jordy van Solm, Andre Quist, Boris Keukenmeester en Julian Geelhoed. Ivo Majoor en Paul van Solm ontbreken op de foto.
In het seizoen 2017-2018 veranderd er nogal wat m.b.t. het team. Zo is er ingeschreven in de landelijke Tweede Divisie en wordt Toon van Helfteren (*) de nieuwe hoofdcoach, met Folkert Majoor als assistent naast hem. Na diverse selectietrainingen staat er bovendien een gewijzigd team op het veld. Er is voor gekozen om drastisch te verjongen, waar mogelijk. De intentie is om op termijn nog hoger te gaan spelen.
Op zaterdag 10 september staat om 16:00 uur een oefenwedstrijd gepland tussen DAS HS1 en een selectie van Punch HS1/2. In de nieuwe sporthal van de ScholenCombinatie Delfland aan de Van Bleyswijckstraat 72.

(*)
Toon van Helfteren (zie foto) heeft rond de jaren '90 zelf diverse seizoenen bij DAS gespeeld en is er ook diverse seizoenen trainer/coach geweest. Voor het laatst in het seizoen 2015-2016 bij de laatste wedstrijden van DS1 in de Promotie Divisie. Zie o.a.: https://nl.wikipedia.org/wiki/Toon_van_Helfteren.
Sinds 2013 is hij bondscoach van het Nederlands herenteam. Deze dagen speelt het team enkele wedstrijden voor de pre-kwalificatie WK 2019 in China. Zie: http://www.basketballleague.nl/nieuws/2893
DAS HS1 kampioen 2016-2017 (aangepast) Toon van Helfteren