Seizoenstart Dames 1

Onder leiding van de nieuwe trainer-coach Joris Zandbergen speelde dames 1 een prima seizoen in de Promotie Divisie. Zo werd met nog vijf wedstrijden te spelen al een plek in de Final Four veilig gesteld, stond de ploeg tot aan dat moment onafgebroken bovenaan én waren er slechts twee (uit)wedstrijden verloren. Daarna kwam er wat zand in de raderen en werd ternauwernood een tweede plek veilig gesteld, met een bloedstollende halve finale Final Four tegen Landskake Lions 2 als apotheose. De finale om het kampioenschap, in Zwolle tegen Jolly Jumpers, werd vervolgens een grote deceptie waarin DAS er in het geheel niet aan te pas kwam.
Dat laten we allemaal achter ons en ik (Marcel van Dien) kijk samen met trainer/coach Joris Zandbergen naar het nieuwe seizoen.

MvD; Ik heb begrepen dat je dit seizoen met een deels gewijzigd team gaat aantreden?
JZ; Er zijn aardig wat mutaties geweest en het kostte enige moeite om een nieuw team samen te stellen. Dat is wel gelukt, ik ben blij dat Sayna Azad, Jessica Hoek en Laura van Winden zich bij het team hebben aangesloten. Iris Lindner, Kimberley Bouwman, Kelly Brugman, Carlijn Majoor en Franca van den Broek zijn vertrokken.

MvD; Hoe schat je de sterkte van dit team in t.o.v. vorig seizoen?
JZ; Het is moeilijk in te schatten waar we staan. Door de personele wijzigingen hebben we ook een verandering in onze manier van spelen moeten doorvoeren. We zijn hard bezig om ons dat eigen te maken.

MvD; Eenzelfde seizoen als het vorige zou natuurlijk fantastisch zijn (maar dan wel met een betere performance in de finale uiteraard!) Realistische gedachte?
JZ; Uiteraard wil iedereen terug naar de finale, en het dan nog beter doen ook. Het is op zich wel realistisch, maar het hangt van veel factoren tijdens een seizoen of je genoeg wedstrijden kunt winnen. Wat voor mij vooral telt is dat we ons als team en individueel verder ontwikkelen en elke minuut voluit gaan.

MvD; Wyba en Almonte keren niet terug in de Promotie Divisie. Daarvoor in de plaats komen BV Hoofddorp en Springfield Berlicum. Hoe schat je de sterkte van de competitie komend seizoen in?
JZ; Precies weet ik het nog niet. Het lijkt mij dat de teams nog dichter bij elkaar zijn gekomen.

MvD; Ik zag in het wedstrijdprogramma dat de meeste thuiswedstrijden van DS1 op zondagmiddag 15:30 uur in SC Delfland zullen worden gespeeld. Die dag én die locatie zullen voor de supporters en het team even wennen worden!?
JZ; Het wordt toch al wennen, want we spelen in een nieuw onderkomen waar wij ook onze weg nog moeten vinden. We komen er vast wel uit met z’n allen. Wij moeten zorgen dat men graag naar ons komt kijken, waar en wanneer dan ook.


MvD; Wanneer kunnen we het team thuis in actie zien?

JZ; Aanstaande zaterdag (16 september), tegen nieuwkomer BV Hoofddorp. Om 16:00 uur in de sporthal van Scholencombinatie Delfland.

(Attentie: vanaf 12:00 uur is het betaald parkeren op zaterdag. Dit geldt voor de parkeervakken tegenover de ingang van de school en in de zijstraat; de Jacoba van Beierenlaan).

vse 1 20170911-465x658