CVB Binnenland VSE3 – DAS VSE4

Het is niet eens zo ver rijden naar Barendrecht maar het is wel handig om een beetje op de borden te letten zo net na de Van Brienenoord. Afijn, de invoegactie die volgde was dan wel veilig genoeg maar ik denk dat als Max met zijn Red Bull zo iets had gedaan hij wel een tijdstrafje van een uur had gekregen.

Toch zonder al te veel problemen in Barendrecht aangekomen. Plaats waar we zo rond het jaar 1260 wat van hoorde. Af en toe een dijkdoorbraakje maar dat alles werd zo eind 15e eeuw een beetje serieus genomen en werden er wat betere dijkjes aangelegd. De stad telt ongeveer 49.000 Barendrechters en tegen 10 daarvan nam DAS VSE4 het op.

Nog geen minuut binnen in de Sporthal loop ik de coach van VSE4 tegen het lijf. Stijf van de zenuwen natuurlijk en focus op de wedstrijd. Weet je waar ze staan op de ranglijst? Geen idee maar onder ons wist ik met enige zekerheid te zeggen. Dit gezien de dames de trotse koplopers zijn. Ik zag hem direct wat relaxer worden. Alhoewel de volgende vraag dit niet meteen bevestigde. Weet jij hoe ik heet vroeg van Solm. Tuurlijk weet ik dat…. Peter toch….

Het verveelt nooit zo’n wedstrijd van VSE4, strijd, passie, dramatische momenten gevolgd door superieur spel zijn de wekelijkse ingrediënten. Paul van Solm heeft het goed voor elkaar. Hij is al enige jaren de kapitein van dit team waar de lijnen (soms) duidelijk zichtbaar van zijn. Wat opviel vanaf de hoofdtribune is dat een met twee vingers in de mond schel fluitje genoeg is om de dames te roepen en te voorzien van de overwinning instructies. Het is zo’n fluitje wat mij aan Dick Advocaat aan de zijlijn deed denken maar dat terzijde.

Na een halfuurtje kou lijden op de tribune begon de wedstrijd. Ik had het inlopen van de dames van Binnenland even gevolgd en had het vermoeden dat dit niet bij voorbaat al een gelopen race zou zijn. Je hebt natuurlijk al snel dat teams zich willen bewijzen tegen de koploper. Na wat lichte vergrijpjes op het veld en het op de tribunen hoorbare geroezemoes dat Epke weer wereldkampioen rekstokslingeren is geworden werd het eerste kwart afgesloten met 8-10 in het voordeel van DAS.

Het was dus geen raar vermoeden wat ik had, één driepuntertje en je staat zo weer achter. Zover kwam het gelukkig niet. Weet niet precies hoe zo’n knop dan omgaat bij de dames van DAS VSE4 maar het werkt wel. Overrompeld werden de dames van Binnenland, waar de leeftijd zo rond de 24 a 25 moet geschommeld hebben. Het tweede kwart verliep weergaloos en werd gewonnen met 4-21. Ineens was het geroezemoes over Epke veranderd in teksten als “ja dat team speelt al 50 jaar met elkaar” en “toch logisch dan dat ze elkaar blindelings vinden”.

Eigenlijk moeten we het derde en vierde kwart maar vergeten. Te vermelden is dat Binnenland nog aardig terug kwam en dat zo’n basketbalwedstrijd gelukkig niet 5 x 10 minuten duurt. De eindstand van deze pot werd uiteindelijk 37-48. Belangrijker is dat er weer twee punten aan het toch al indrukwekkende totaal is toegevoegd. DAS VSE4 blijft voorlopig de trotse leider in de 3e klasse!!

Op zaterdag 10 november spelen de dames om 12:30 uur de volgende wedstrijd thuis. Het dreigt weer een spektakel te worden. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit ook eens van dichtbij mee te maken!!