Spelregelwijzigingen 2018

Het nieuwe seizoen is van start gegaan. In dit nieuwe seizoen is ook een paar wijzigingen in de spelregels doorgevoerd. Met een paar zul misschien nooit te maken krijgen, maar goed.

 

Zie de volgende bijlage voor een overzicht.

Spelregelwijzigingen-2018

Hierbij komt van onze spelregelgoeroe Edward de opmerking dat het laatste blad niet klopt. De juiste regel is als volgt (en ook hier zul je hopelijk nooit mee te maken krijgen):

Als er een U of een D wordt gegeven tussen de kwarten *1 of in de pauze voor een verlenging, dan wordt de bal NIET ingenomen op de middenlijn om na uitvoering van de 2 vrije worpen het spel te vervolgen.
Vlak voor aanvang van het volgende kwart of verlenging worden de twee vrije worpen genomen en het kwart (verlenging) wordt dan begonnen met de inworp op de aanvalshelft bij de inworpmarkering *2 met de schotklok op 14 sec en de pijl blijft bij de inworp onveranderd (want de inworp is niet a.g.v. een sprongbalsituatie).
*1 Als het voor aanvang van het eerste kwart gebeurt, dan worden de 2 vrije worpen uitgevoerd en wordt de wedstrijd alsnog begonnen met een sprongbal.
*2 Inworpmarkering is dat kleine lijntje aan de zijlijn t.h.v. de kop van de driepuntslijn.