Leuk en sfeervol toernooi in Lemvig

Even een kort naverslag van ons toernooi in Denemarken.
Zoals al eerder bekend is gemaakt, is het ons niet gelukt, door het niet functioneren van de laptop, om de gebruikelijke dagelijkse teamverslagen op de DAS site te plaatsen.
Bij deze nog even een kort toernooiverslag.
De reis naar Denemarken verliep, door het goede weer, heel voorspoedig en om 15.30 uur kwamen wij aan in het plaatsje Lemvig.
Snel de toegewezen 3 lokale ingericht en 's avonds gegeten en de eerste wedstrijden gekeken.
De volgende dag was de start voor onze VU20 om 08.00 uur erg vroeg maar wel succesvol. Tegen het Duitse Lippstadt werd ruim gewonnen.
In de loop van de dag werd door de DAS teams veel gewonnen en geleerd.
Het aangeboden eten was voor sommigen ook een wedstrijd op zich. Waar de meerderheid het nam zoals het was, andere genoten van het eenvoudige maar "goede" eten, wisten de overige niet hoe snel ze rechtsomkeert moesten maken en zich tegoed deden aan de meegenomen sultanas, noodles, fruit en snoepgoed.
Om toch wat voeding binnen te laten komen werd na overleg wat geld ingezameld waarna megasuperXXL pizza's werd aangerukt.
Deze pizza's waren ZO groot dat ze door 1 man niet te tillen waren. Dit heeft wel het verenigingsgevoel vergroot en werd de band tussen de teams steeds hechter.
De 2e dag was ook weer een vroege, wederom door VU20 gestart om 08.00 uur. De resultaten waren iets meer divers.
Uiteindelijke wisten alleen de MU16 en JU16 de poulewedstrijden ongeslagen door te komen.
Voor 3 teams werden de kruisfinales net te veel.
MU14 werd in de B-kwartfinale uitgeschakeld. JU16 en HU20 hebben de halve finales niet gehaald.
De MU16 wist, tot grote verrassing van hun Belgische tegenstander in de halve finale, door te dringen tot de finale.
Hier wachtte een bekende uit Rijswijk, Lokomotief. Winst tegen dit team was op voorhand niet onmogelijk, maar wel heel moeilijk. Uiteindelijk sloot de MU16 dit toernooi af met een keurig 2 plaats, een zilveren medaille en een beker.
De MU20 had een iets zwaarder programma door hun grote poule. 3 wedstrijden op de eerste dag, gevolgd door 3 op de tweede dag. Na 5 wedstrijden (4x winst en 1 verrassende nederlaag tegen Hoofddorp) wachtte op de laatste pouledag nog Lemvig. Winst of verlies was niet meer van belang, want door de veegpartij van Hoofddorp tegen Lemvig was de 1e pouleplaats voor DAS uitzicht en ging de wedstrijd DAS-Lemvig alleen nog maar om de 2e of 3e pouleplaats. Eén zekerheid was er, de volgende dag was deze tegenstander ook hun tegenstander in de halve finale.
DAS had het tegen hun Deense belager erg zwaar, mede door de tijdens het toernooi opgelopen "pijntjes" in enkels, schouder, lies, scheenbenen en vingers. Gelukkig had Carmen op het laatste moment besloten mee te reizen en heeft zich tijdens dit toernooi onbetaalbaar getoond. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat stelde ze zich beschikbaar voor alle teams en zelfs haar hardloopsessie heeft ze beëindigd om tijdens de halve finale de meiden van U20 te voorzien van de nodige medische zorg.
Het Deense Lemvig basket heeft nl een sloophamer in hun gelederen die een elleboogje hier en daar niet schuwde. Tijdens de halve finalewedstrijd verzorgde Carmen o.a. Anouk (vingers), Jiska (zag sterretjes na een elleboog in haar nek), Denise (enkel) en Romy (lies) en kreeg ze het voor elkaar deze meiden aan het spelen te houden. Helaas zonder het gewenste resultaat. De spannende halve finale ging na overtime met 1 punt verloren. 40-39 voor Lemvig basket. Thuisvoordeel ???
De troostfinale moest voor de VU20 tegen Celeritas. Deze wedstrijd werd met 8 punten in het voordeel gewonnen door DAS. Gelukkig toch nog een podiumplaats met een bronzen medaille en een beker. Sportief als alle teams waren, werd er unaniem besloten tot na de grote finale te blijven, zodat onze VU20 samen met de nummers 1 en 2 geëerd werden.
Hierdoor vertrokken wij om 15.00 uur uit Lemvig waardoor Cor Labots ons, met zijn droge humor, weer veilig naar huis stuurde.
Hier werden wij door de ouders om 02.30 uur opgehaald om nog snel even wat uurtjes slaap te pakken en ons weer te storten in de oudjaarsnacht.
Alle deelnemers, kader en verzorgers bedankt voor een heel sportief toernooi die in een heel goede sfeer is afgerond.