BV Voorne M16-1 – DAS M16-1

Zondag 27 maart 2022,

Uitwedstrijd in Brielle, BV Voorne M16-1 – DAS M16-1 aanvang 11.00 uur.

Het is een mooie zondagochtend, verzamelen 9.45 uur bij de Bras. Zomertijd is net ingegaan, dus gevoel zegt veel te vroeg. We reizen af met 8 man, enkele ouders en de teammanager en coach. Het coronaspook houdt 1 speler in quarantaine en 1 afzegging.

45 minuten later arriveren we bij de Dukdalf, diverse ouders druppelen ook binnen en gezien het feit dat we thuis met 69 – 60 te sterk waren, gingen we ervan uit dat de tribune vol zou zitten met zinderende fans. Het vroege tijdstip en afstand zullen vast wel meegespeeld hebben dat de opkomst iets tegen viel.

Oud Dasser Max werd begroet en de starting five Evan, Merijn, Samuel ©, Mathias en Francesco begonnen aan de wedstrijd. Op de bank zaten Martijn, David en Immar. Een beetje onwennig starten we aan de 1e periode. Een stuitende ring, een divisie scheidsrechter, een scheids in opleiding en de kortere nachtrust was vermoedelijk de reden hiervoor, Voorne nam de leiding met 14 – 9. Immar was goed aan het verdedigen maar kon niet voorkomen dat hij 3P moest incasseren, Merijn en Evan pakte ook ieder 1P. 2e periode waren we alert en sloten we af met 10 – 19 voor DAS. Groot aandeel in de score kwam van Merijn, Evan liep tegen P2 aan. David liep wel tegen een knieblessure op. De 3e periode lieten we Voorne veel te veel in de wedstrijd, waardoor deze met 17 – 9 werd afgesloten. De 4e periode begonnen we dus met een lichte achterstand 41 – 37. Het team was met pijnlijke knieën van Immar en Francesco niet zo fit meer als aan het begin, maar schouders eronder en blijven knokken. Begin 4e periode liep Voorne 6 punten uit, Maar ommekeer was de driepunter van Samuel en 2 ring loze vrije worpen van Evan die de stand op 45 gelijkzette. De stevige defense van vooral Mathias op Max hield hem genoeg uit de wedstrijd. Laatste minuten liep Evan tegen zijn vijfde fout aan. Dit resulteerde direct een time out, scores bleven even uit maar met nog 1 minuut en 34 seconde pakte Max (Voorne) zijn vijfde P en mocht Mathias het verschil op 52 – 53 zetten. Time out van DAS was nodig voor de laatste instructies. We namen de bal achter in onze helft uit en probeerde de tijd weg te spelen, fout op Francesco werd de eerste gemist en ging de tweede erin. Full court press en een dubieuze fout van Samuel recht op de bal (volgens de scheids zat er een armpje bij). Met nog enkele seconde verspeelde zij de bal en was de instructie rustig uit dribbelen en passen. Francesco deden dit uitstekend en de zege was een feit 52 – 54. Scores: Francesco 6, Mathias 5, Samuel 13, Merijn 14 en topscoorder met 15 Evan. Martijn, Immar en David hebben wel niet gescoord maar goed overspelen, verdedigen en werken voor het team heeft de overwinning gebracht.

Een tevreden coach.