DAS Delft Heren 1 begint met een thuisnederlaag.

Nieuw Seizoen, Nieuwe gezichten!

Nieuwe aanwinsten Gitters Hornaldo, Malcom Rustenberg en Jonas Meijburg te zien in eerste competitie duel DAS Delft – TSBV Pendragon. Alle drie overgekomen van nabije clubs en proberen hun enthousiaste spel nu te laten zien in Delft!

DAS begint dit seizoen, in een lege, stille hal. Door corona mogen er 20 personen op de tribune kijken en niemand in de zaal. Onze eigen Delfland-bubbel! De laatste wedstrijd van DAS in het Delfland college was ook tegen de heren uit Tilburg, waar de Delftenaren als winnaar uit de strijd kwamen. Hierna lag de competitie stil tot de voorbereidingen vanaf 18 augustus.
DAS begint het eerste kwart zoals jullie gewend zijn van vorig seizoen: Slecht. Nadat er 8 punten gescoord worden in de eerste minuten van het eerste kwart ligt de aanval stil, zelfs de vrije worpen vallen niet. Pendragon loopt uit tot 8-22, het eerste kwart eindigt in een stand van 13-24 door een
score met fout(vrije worp, mis) en een driepunter van Rik Feijge.

Kwart 2: DAS wordt wakker!
De energie van Wouter Haenen en Duncan van Solm werken aanstekelijk en er komt meer schwung in het spel. Een rush van 3 minuten doet Tilburg schrikken en hebben een time-out nodig om de touwtjes weer aan te trekken: DAS trekt zich daar niks van aan en vecht zich terug tot 39-42 door
meerdere scores van Timo van der Keijl en captain Rik de Graaf. Tijd voor de rust.
In oneven kwarten doet DAS het niet goed, kwart 3 wordt wederom slap begonnen en Tilburg slaat een gaatje. Gelukkig weten de Delftse mannen dit snel om te draaien en Gitters Hornaldo begint warm te draaien(10 punten in kwart 3). Door 2 driepunters op rij komen de heren voor het eerst sinds de 4-0 voorsprong in het eerste kwart voor op de heren uit Tilburg: 61-60. ( Misschien dachten de mannen dat het na 3 kwarten gedaan was en dat ze gewonnen hadden. Het team uit Tilburg wist echter dat basketball over 4 kwarten gespeeld werd. Bij DAS weten Malcom Rustenberg en Timo van der Keijl hoe laat het is: tijd om te scoren, door de basket aan te vallen scoren zij 10 punten in het vierde kwart. Pendragon weet echter zijn sterkst aanvallende kwart te bewaren voor het einde en scoort 26 punten in de laatste 10 minuten.

Einduitslag 76 - 88 in het voordeel van TSBV Pendragon MSE 1

Er zijn nog een hoop verbeterpunten, maar we kunnen weer bouwen voor de volgende wedstrijd:
Zaterdag 19 september uit in Vlissingen.

De lijst aan blessures wordt alsmaar langer voor de heren en coach Frans Buitelaar hoopt zo snel mogelijk weer te kunnen beschikken over zijn volledige team. (Duncan van Solm, Heup. Jonas Meijburg, ademhaling. Ivan Atanasovski gescheurde achillespees. Ben Hoogerbrugge, enkel.)

Scores: Gitters Hornaldo 18p, Rik de Graaf 17p, Timo van der Keijl 12p, Malcolm Rustenberg 11p, Wouter Haenen 7p, Rik Feijge 5p, Thomas Verbraeken 5p, Duncan van Solm 1p.