DAS U12 wint bekerfinale

U12-1 Woodpeckers vs DAS 1e klasse Bekerfinale
Vorig jaar waren de Woodpeckers degene die DAS U12-1 uit de finale van de beker hielden. Die herinnering stond enkele spelers, en zeker coach Bijlsma nog duidelijk op het netvlies. Niet omdat er toen wellicht meer in zat, maar meer omdat het toen een harde unfaire wedstrijd werd waarbij Woodpeckers met de winst naar huis ging, en de kater bij DAS achterbleef.
Nieuwe ronde nieuwe kansen, dit jaar heeft DAS wederom een sterke U12 selectie, en een goede competitiehelft achter de rug. DAS werd weliswaar niet kampioen (2de achter de Bouncers), maar het verschil was minimaal. Verder treed DAS aan met een brede selectie van 10 spelers en een goede mix van jongens/meisjes en 1e / 2e jaars.
Het 1e kwart hoe staat DAS er eigenlijk voor?
Voor de coaches misschien een kleine verrassing, maar vanaf het begin laat DAS zien waarvoor we naar Leiden zijn afgereisd, de beker! Zonder Aria in de basis (paspoort moest eerst gevonden worden), maar met Tim, Gijs, Sydnee, Boaz en Iris gaan we voortvarend van start. De beste speler van de Woodpeckers (#10) komt in de 1e en in de 10e minuut tot een score, maar voor DAS staan daar 5 scores en een vrije worp tegenover. Sydnee scoort maar liefst 4 keer binnen 6 minuten! De toon is duidelijk gezet, de stand 4-11 in het voordeel van DAS. We staan er heel goed voor en hebben ook nog wat spelers achter de hand!
2e kwart de trein dendert gewoon door!
Het paspoort is gevonden, en nu mag Aria zich ook melden op de basketbalvloer. Het 1e kwart op de bank is hem duidelijk slecht bevallen want de eerste 8 punten in het 2e kwart zijn voor Aria, hij gaat helemaal los. Ook Tim, Boaz en Iris komen op het scorebord en Gijs heeft inmiddels nummer 10 van de Woodpeckers helemaal aan het lijbandje. Met een stand van 10-27 gaat DAS met een goed gevoel de rust in. Alle spelers zijn inmiddels ingezet en de sfeer zit er goed in. Enige minpuntje is dat Teresa ongelukkig is gevallen en met een zere knie op de bank zit. Aan de kant van Woodpeckers hangen de kopjes omlaag, het geloof is weg. Misschien hebben ze DAS toch wat onderschat?
3e kwart het zal toch niet gebeuren.
Het 3e kwart is bij DAS U12 een bekend fenomeen, menigmaal liepen we in korte tijd tegen een achterstand op die later niet of nauwelijks meer ingehaald kon worden. Met 17 punten voorsprong lijkt er geen vuiltje aan de lucht, maar de wedstrijd komt opeens in een stroomversnelling, er word alleen nog maar aan scoren gedacht en verdedigen? Ho maar. Tussen de 5e en 6e minuut van het kwart scoren de Woodpeckers 8 onbeantwoorde punten en kiest DAS voor de Time-Out. Na afloop is iedereen weer wakker en beginnen we weer bij de basis verdedigen. Woodpeckers scoren niet meer in dit kwart, en de boodschap van de coaches is overgekomen. De teller staat nu op 18-47, enkele ouders verlaten de zaal om bloemen en taart te halen. Bij de Woodpeckers stond dit al klaar in anticipatie op de “zekere” winst!
4e kwart gallery play!
Bij de spelers van DAS is de sfeer te proeven, ze voelen zich helemaal toppie en het spelplezier straalt er vanaf. We blijven op hoog tempo spelen en domineren zo ook het laatste kwart van de wedstrijd. Er worden nog eens 22 punten gescoord en alle spelers komen aan bod. Gijs scoort een perfecte vrije worp waarbij het netje nauwelijks bewoog en in de laatste minuten proberen Sydnee en Aria nog een “ally” te maken, wat bijna nog lukt ook. Teresa, inmiddels weer hersteld speelt de laatste 3 minuten gelukkig ook weer mee. Eindstand 28-69, DAS wint de bekerfinale!