Voor dames 1 van DAS geen Final Four, maar wel een final game

(Verslag: Sarah Kreuze)

14-04-2019: Close game in Utrecht tegen de nummer drie.
Het gameplan voorafgaande aan de wedstrijd was om -zoals altijd- hard te werken, maar ook om echt te genieten omdat het de laatste game was in deze samenstelling. Ook hadden we nog wat recht te zetten n.a.v. de laatste keer dat wij Utrecht troffen, in eigen huis… DAS staat op de 11de plek en Cangeroes op de 3de.
Daar begonnen we dan, dit keer met 10 man sterk, aan helaas een minder sterk eerste kwart. Maar na de eerste time-out kwam DAS in de game en ging lekker ballen. In het begin had DAS het wel lastig met de press en de zone die Cangeroes speelde. Hierdoor waren er een flink aantal turnovers en profiteerde Cangeroes in de aanval. De wedstrijd bleef close en bij rust stond DAS met vier punten achter: 28-24. In de stinkende kleedkamer werd er verdedigend van tactiek veranderd en probeerde DAS het te spelen op het vierde kwart om Cangeroes tegen het einde van de wedstrijd zenuwachtig te maken. Eigenlijk lukte dit niet zo best.... Cangeroes pafte een aantal 3-punters binnen en kwam zo op de grootste voorsprong in de wedstrijd 46–37. In het vierde kwart kwam DAS nog met een agressieve "over mijn lijk" mentaliteit puntje voor puntje terug in de achtervolging op Cangeroes. Helaas sneuvelden Miranda Righarts en Denise van Dijk in de strijd en moest DAS zich snel aanpassen. Het lukte DAS helaas niet om écht dichterbij te komen en de eindstand werd bepaald op 59–54. Het was ondanks het verlies een mooie laatste wedstrijd om te spelen. Maar ook een beetje bittersweet omdat het team nu eindelijk begint te draaien maar het seizoen voorbij is..... Er wordt beter samengespeeld en meerdere speelsters komen beter tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan Juliëtte Zegers, Dante Wessels en Maggie Di Gaudio die rebounden, steals pakken en tot scoren komen. Fabienne Dijkshoorn was met 18 punten de topscorer aan Delftse kant.
Het was al-met-al een turbulent jaar met veel blessureleed en als dieptepunt het verlies van Gerjan onze trouwe supporter en vaste tafelaar. We gaan optimistisch het nieuwe jaar, in met opgeheven hoofd. En door met bouwen, of als zoals onze coach Martinez zou zeggen: rebuilden.
Dank jullie wel voor de support en hopelijk tot volgend seizoen!