DAMES 1: Uitstekend vierde kwart niet genoeg voor winst

Dames 1 tegen Solar Systemen Grasshoppers 2:
Ondanks dat Lisa Huijgen, Denise van Dijk en Ranu Biere niet inzetbaar waren zaten er toch twaalf speelsters op de bank. Zo kon Fabiënne Dijkshoorn gelukkig weer wat minuten maken, na weken van blessureleed. Daarbuiten waren "oud-gedienden" (sorry dames) Amy van Blitterswijk en Iris Lindner ingevlogen. En de jonge talenten Sanne Bartman en Yuna Klamer (de laatste zou overigens niet in het veld komen). Op de een-of-andere manier leek het wel of de speelsters voor het eerst met elkaar op een basketbalveld stonden want 'het liep niet'. DAS kwam moeilijk tot scoren en keek na tien minuten tegen een 6-14 score aan. En al snel in kwart twee tegen 6-20...… De rust ging in bij 18-28, hetgeen, gezien het spelpeil, nog best meeviel. Na kwart drie was die tien punten achterstand echter verdubbeld: 28-48. En leken winstkansen dus niet haalbaar.

Maar onder aanvoering van Sarah Kreuze werd het in kwart vier plots een heel andere wedstrijd. De ballen bij DAS vielen ineens wel, en Grasshoppers verstijfde en viel bijna stil. Puntje voor puntje werd de achterstand verkleind en het publiek keek elkaar verbaasd aan "zou het dan toch nog kunnen????". Misschien als de wedstrijd nog enkele minuten langer had geduurd. Want de 23-8 score in kwart vier was voor DAS niet voldoende om de punten in huis te houden: 51-56. Volgende keer graag eerder beginnen met inhaalrace 😉.

Topscorer: Sarah Kreuze 18 (waarvan 13 in vierde kwart). Carlijn Majoor pakte 10 rebounds (2x OR 8x DR). In totaal had DAS 26 turnovers, schoot 15 uit 49 twee-punters en 3 uit 16 drie-punters. Door dit resultaat blijven de dames op de voorlaatste plaats staan in de Promotie Divisie.