DAS MU 16-1 versus Green Eagles MU16-1

Tijd 10.45 en spelen thuis veld 1.

Aanwezig: Francesco, David, Noah, Alexis, Mathias, Samuel, Merijn en Evan.

Afwezig: Martijn en Immar (in de lappenmand).

Uit wedstrijd tegen Green Eagles kon niet doorgang vinden omdat er maar 4 man was te formeren.

Dus een indruk hoe sterk de tegenstander is was alleen in de competitiestand af te lezen.

Hier prijkten zij op de vierde plek, op dit moment stonden wij een na laatste (6e).

Dus we verwachten een sterk verzet en gingen er vol voor.

Starting five Francesco, Samuel ©, Merijn, Evan en Mathias.

Het eerste kwart begon rustig en na enkele minute heen en weer te dribbelen kwam de eerste score, Green Eagles gevolgd door de gelijkmaker van Mathias, Samuel volgde hierop met een score. Bij de tegenstander lieten ze een driepunter noteren, 4 – 5 achter. Hierna speelden we pingpong! Mede door scores van Evan, Mathias, Merijn en afsluitend 5 punten van Samuel zijn 1ste driepunter trokken we de eerste kwart naar 18 – 17. Begin 2e kwart kwam Samuel weer lekker uit de blokken en tekende weer 5 punten aan bonus vrije worp na een score en hierna nog een score, hierna was het DAS wat de les uitmaakte. Met scores van Evan, Mathias en David aan het einde van de 2de kwart was het Francesco die een driepunter noteerde en deze werd op het conto van Samuel geschreven, logisch dacht ik want tafel kon de hoeveelheid van Samuel niet meer bijhouden! De stand was 35 – 19, Evan en Mathias werkte hun P-tjes bij. Van de 16 punten voor was in de rust nog 10 punten voor over 37 – 27.

Evan en Merijn waren enkel scores in het 3de kwart van de partij en Samuel, maar we maakte in deze kwart ook best wel veel fout en P’s. 3edeKwart eindigde met nog maar 5 punten voor.

Vierde kwart Mathias moest even bijtanken en Alexis starten, donderspeech en slim spelen.

Opdracht langere aanvallen en goed passen, zuivere schoten waarbij de rebound niet als een verrassing verschijnt! Het verliep volgens plan en uitvoering was bij vlagen perfect.

Met Merijn die ontwaakte en met 8 punten een duidelijke stempel ging drukken op de tegenstander deze bezweek onder hun foutenlast (8 team fouten). Samuel vond wederom een driepunter en David nam een vrije worp en mis in het laatste kwart wel de nodige vrije worpen op het sheet! Had het gevoel al dat we scores miste op het sheet. Samuel is veel naar de vrije worp geweest, Evan en Merijn maar niet op het sheet! Noah miste in de slotseconde nog een lay-up kans, de bal rolde op de ring net de andere kant op.

Gelukkig kon niemand ons afhouden van de overwinning. Goed gespeeld jongens op naar Vlaardingen nu met een betere teamspirit!