Corona protocol DAS Delft

Corona protocol DAS Delft versie: 23 september 2020
Gelukkig is het weer mogelijk om te starten met basketballen! De trainingen worden na de zomer hervat en ook de competitie zal in het nieuwe seizoen ‘gewoon’ starten. Bij DAS nemen we maatregelen, die ervoor zorgen dat we met zijn allen zo veilig mogelijk kunnen sporten.
Hierbij zullen de noodverordening van de regio Haaglanden, de richtlijnen van het RIVM en de bond leidend zijn. En als daar aanleiding toe is te allen tijde aangescherpt kunnen worden.
Hieronder volgt een aantal instructies:
ALGEMEEN
• Volg de algemene richtlijnen van het RIVM. Voel je je verkouden of hoest je blijf thuis.
Is iemand uit je huishouden verkouden of met Corona, blijf thuis.
• Was je handen goed en veel en blijf 1,5m uit elkaar (>18 jaar).
• Kom je uit een land waar het RIVM code oranje of rood voor afgeeft wordt je geacht minimaal 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en in alle gevallen NIET naar de club
te komen. Geef dit door aan je teammanager of trainer. Doe je dit toch dan loop je de kans dat je je hele team en eventueel zelfs nog wel een groter deel van de club daarmee dupeert. Zie
hiervoor: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland

TRAININGEN
• Check regelmatig de site voor eventuele wijzigingen!
• Bij de trainingen kan voorlopig geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers, dus thuis omkleden en douchen.
• Wij vragen ouders en begeleiders hun kinderen zoveel mogelijk op de fiets en zelfstandig naar de zaal te laten komen. Kijken bij de training is niet mogelijk. Boven de 18 jaar altijd 1,5 m afstand tot elkaar en tot de jeugd.
• Boven de 18 jaar kunnen wel trainen, bij het trainen wordt de 1,5 meter onmogelijk. In de landelijke richtlijnen staat dat dit mag, maar het blijft, net als bij de jeugd, ook een persoonlijke afweging.

WEDSTRIJDEN
• Het team dat komt spelen moet in de kantine wachten tot de vorige wedstrijd is afgelopen. Publiek is NIET toegestaan op de tribune, omdat er geen veilige in- en uitroute is en omdat dan het aantal aanwezigen boven de 50 stijgt. In Haaglanden is dat niet meer toegestaan.

• Er zijn op wedstrijddagen voorlopig alleen kleedkamers beschikbaar om te douchen na afloop, op aangeven van de zaalwacht. Kom dus in je wedstrijdtenue aan. De zaalwacht doet de kleedkamer open na afloop van de wedstrijd en maakt met coach/speler een afspraak wie de zaalwacht roept om weer af te sluiten met een controle. Dit geldt voor eigen teams, maar ook voor de tegenstander.
In de hal mogen alleen spelers, tafelaars, coaches/trainers, scheidsrechters en zaalwacht. Anderen moeten de zaal verlaten. Dit is bedoeld om zicht te houden op het aantal mensen in het complex en om afstand te kunnen bewaren.
• Voor wedstrijdbesprekingen zoek een plekje buiten (er is een droge plek onder het gebouw, langs de gevel) of in de kantine..
• Kom zo laat mogelijk naar de zaal, neem eigen bidons mee. Alleen de zaal betreden als de voorgaande teams de zaal hebben verlaten.
• Geen high fives of handen schudden bij scoren of na afloop van de wedstrijd.
• Op wedstrijddagen zijn dus geen supporters welkom, behalve enkelen om de kantine open te doen en om zaalwacht/Coronawacht te zijn. • Geforceerd stemgebruik, zingen en schreeuwen is niet toegestaan.
• Houd je te allen tijde aan de routing blijf óók in de hal en op de trap minimaal 1,5 m van afstand elkaar.
Tijdens de wedstrijd kunnen de mensen boven de 18 geen afstand houden, dat hoeft ook niet, men hoeft de 1,5 meter niet in acht te nemen tijdens het sporten als dit “de sportbeoefening in de weg staat”. Maar een high-five hoort daar dus niet bij.

SCHEIDSRECHTERS
• Scheidsrechters en tafelaars kunnen ook alleen gebruik maken van de kleedkamer in overleg met de zaalwacht. En zo kort mogelijk voor de wedstrijd de zaal betreden en zo snel mogelijk na de wedstrijd de zaal verlaten.

UITWEDSTRIJDEN: iedere club treft andere maatregelen: verdiep je erin en zorg ook daar dat je kort van tevoren arriveert en na afloop snel weer naar huis gaat.

KANTINE
• In de kantine wordt u gevraagd te gaan zitten, niet in groepjes te staan. Kunt u niet zitten dan wordt verwacht dat u naar buiten gaat.
U registreert zich bij binnenkomst.
• Tafels mogen in de kantine niet worden verplaatst.
• Iedereen die in de kantine gaat zitten wordt gevraagd zich te registreren met naam en telefoonnummer (óók na afloop van een training!).
• Wacht op 1,5 m van de ander. U kunt ALLEEN pinnen en NIET met contant geld betalen.
• Op de tafel met inschrijvingen staat ontsmetting en papieren doekjes. Ruim voor het verlaten van de tafel zelf uw etenswaren en bekers op en ontsmet de tafel.
• Houd je te allen tijde aan de routing in het gebouw en blijf óók in de hal en op de trap minimaal op 1,5 m afstand van elkaar.

Wij hebben dit protocol opgesteld met inachtneming van de regels van de overheid en de NBB.
Hierbij zijn de volgende documenten geraadpleegd, die regelmatig geupdate worden. Ook is rekening gehouden met de aanscherping voor Haaglanden (geen bijeenkomsten boven de 50 mensen).

Wij hebben dit protocol opgesteld met inachtneming van de regels van de overheid en de NBB.
Hierbij zijn de volgende documenten geraadpleegd, die regelmatig geupdate worden.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus

https://www.basketball.nl/documents/480/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v16.pdf

https://www.basketball.nl/documents/481/handreiking-toeschouwers-bij-sportwedstrijden.pdf

Wij rekenen op de medewerking en begrip van iedereen. Alleen dan kunnen we de komende tijd wedstrijden blijven organiseren en daarbij toeschouwers ontvangen. Laten we er met elkaar weer mooie wedstrijddagen van maken!


Bestuur DAS Delft