Dames 1 én heren 1 pakken tweede winst

(VSE-1 door: Sarah Kreuze) Zondag 7 oktober was de tweede thuiswedstrijd van DAS VSE-1, ditmaal tegen Hoofddorp VSE-1. DAS begon prima aan de wedstrijd en de ballen vielen het eerste kwart ook redelijk (16-10). In de loop van het tweede kwart verslapte het spel van de thuisploeg en overtroefden de Hoofddorpse dames de DASsers in felheid en inzet. DAS leek even helemaal weggespeeld, waardoor het bij de rust 23–26 stond.

Na de rust herpakte DAS zich en werden de punten gemaakt. Ook ging de verdediging stukken beter tot de 8ste minuut van het derde kwart wist Hoofdorp maar 2 punten te maken. Jammer genoeg kreeg Hoofddorp de laatste twee minuten toch weer de kans om te scoren en kwamen daar nog 8 punten bij. Gelukkig scoorde DAS dit kwart zelf 22 punten en stond op 9 punten voorsprong aan het begin van het laatste kwart 45-36.

Dat vierde kwart wint geen schoonheidsprijs aan de kant van Delft. De verdediging was minder strak en Hoofddorp kreeg een aantal easy baskets. Ook maakte DAS veel fouten waardoor Hoofddorp op de vrijeworplijn terecht kwam en het nog ‘onnodig spannend’ werd in de slotfase. Gelukkig namen Lisa Huijgen en Fabiënne Dijkshoorn de verantwoordelijkheid om ook nog wat ballen door de ring te gooien waardoor de tweede thuiszege kon worden verzekerd. Eindstand: 56–50. Fabiënne Dijkshoorn: 21 punten, 7 rebounds, 7 steals & 4 assists. (WHUT). Lisa Huijgen: 14 punten, 6 rebounds. Sarah Kreuze: 11 punten, 10 rebounds, 3 steals.

De dames spelen pas op 10 november weer thuis. Om 14:30 uur tegen de (huidige) koploper EBV Baros.

(MSE-1 door: Marcel van Dien). Evenals vorig weekend kunnen we t.a.v. de herenwedstrijd van afgelopen zaterdag stellen "Heren 1 slaat toe in kwart vier". En dat was ook nodig na een dramatisch derde kwart..... DAS begon in de thuiswedstrijd tegen De Hoppers (uit Hoorn) uitstekend met o.a. vier 3-punters van vier verschillende spelers. Dat leverde een 19-15 stand op na de eerste tien minuten. Die in kwart twee keurig werd uitgebouwd naar 37-27.

Wie dacht dat DAS die voorsprong na de thee verder zou vergroten kwam wel heel bedrogen uit. De thuisploeg was 'het' namelijk helemaal kwijt en De Hoppers nam de regie over. Via een 10-25 score stond er met nog één kwart te gaan een 47-52 op het scorebord...….

Gelukkig bleef de inzinking tot het derde kwart beperkt want DAS liet in de laatste tien minuten zien waartoe het in staat is als iedereen bij de les is. Een 9-0 run bracht de thuisploeg weer op een voorsprong van 56-52 en daar bleef het niet bij. DAS hield De Hoppers op 11 punten en scoorde er zelf 25. Dat resulteerde in de tweede winstpartij in de 1e Divisie 72-63. Topscorers: Rik de Graaf 21, Okke Hoonhout 13, Ralph Toria 12. DAS schoot dertien 3-punters binnen.

De heren spelen pas op 3 november weer thuis. Om 19:00 uur tegen Landstede Bball ZAC.