Dames 1: Teamwork en karakter

Door teamwork en het tonen van karakter heeft dames 1 afgelopen zondag gewonnen van Landslake 2. En daarmee de vijfde plek in de promotiedivisie weten te bemachtigen!
Het eerste kwart speelde DAS sterk in de aanval en vielen de schoten van Landslake gelukkig niet hierdoor kon DAS aanvallen en scoren. Ondanks veel turnovers aan de kant van DAS eindigde het kwart in 5-13.
Het tweede kwart zette Landslake aan en kwamen het in de wedstrijd. Ze kregen ook veel tweede kansen door het pakken van de offensive rebound én de schoten van buiten vielen nu wel. DAS speelde gehaast en soms tegen zichzelf maar bleef wel in de game door scores van Carlijn, Dante en Lisa én minder turnovers. Ruststand: 21-27.
Het derde kwart was een klein drama. De gehele wedstrijd werd er al fysiek gespeeld en werd er aan beide kanten veel toegelaten door de scheidsrechters. Halverwege het derde kwart dreigde dit te escaleren waardoor er technische fouten nodig waren om de scheidsrechters weer scherp te krijgen. Ondertussen leek de thuisploeg het meeste te profiteren van de ontstane chaos en DAS de grip op de game kwijt te zijn. De stand eind derde kwart: 42-38.
Maar DAS dames 1 zou DAS dames 1 niet zijn als ze het zo maar zouden opgeven. In de eindfase van de game werkte de ploeg als een team en werd er verantwoordelijkheid genomen. Landslake verkeerde al snel in foutenlast en hier werd handig gebruik van gemaakt door Fabiënne en Sarah vanaf de vrije worplijn. Ook verzorgden Dante, Carlijn en Lisa belangrijke punten. In de defence herpakte DAS zich en werden de Lions weer een beetje getemd. Na veel gerek en getrek pakte DAS uiteindelijk de winst met 56-62.
Statistieken:
Lisa Huijgen: 17 punten 10 rebounds.
Sarah Kreuze: 12 punten, 5 rebounds.
Carlijn Majoor: 10 punten, 10 rebounds, 3 steals.
Dante Wessels: 9 punten, 3 rebounds, 2 assists.
Fabiënne Dijkshoorn: 8 punten, 13 rebounds.
Miranda Righarts: 9 rebounds, 2 assists, 2 steals.
Onze volgende wedstrijd is voor de beker op zaterdag 20 oktober in Groningen. De volgende competitie wedstrijd is op zondag 4 november in Amsterdam tegen U.S. om 14:15. De eerstvolgende thuiswedstrijd is een pittige tegen de huidige nummer 1, EBV Baros, op zaterdag 10 november om 14:30.