Dames 1 zit weer "lekker in de wedstrijd" tijdens laatste twee thuiswedstrijden

De dames speelden afgelopen weekend de laatste twee thuiswedstrijden van dit seizoen. Zaterdag tegen de nummer twee (Green Eagles) en zondag tegen de nummer vier (U.S.). Het was goed te merken dat het team -na o.a. veel blessureleed- sinds enkele weken weer 'compleet' is. Het spel was veel verzorgder en iedereen droeg hier aan bij.

Hieronder de verslagen die Sarah Kreuze schreef van beide wedstrijden (met enkele aanvullingen door Marcel van Dien).
Op bijgaande foto de speelsters van dames 1 die de drie vaste juryleden en speaker met een cadeau bedanken voor hun inzet.

Zaterdag: DAS vs. Green Eagles
Een wedstrijd tegen een Final Four deelnemer staan nl. op plek twee (waar DAS al enige tijd op de elfde plek staat). De uitwedstrijd werd op 8 december verloren met 78–33. Vanaf de wedstrijd van de week hiervoor werd er getraind op het agressiever zijn in de rebound en beter praten in de verdediging. Volgens de toeschouwers zag DAS er (eindelijk) uit als een team en kon je de hele wedstrijd voelen dat de dames lekker in de wedstrijd zaten, én dat er dus veel mogelijk was. Miranda Righarts knalde er in de tweede helft even drie driepunters in en was fel in de defence. Ook Denise van Dijk was sterk in de rebound. Uiteindelijk moest DAS zich toch gewonnen geven, vooral omdat Kelly Brugman en Roos Jordans veel scoorden aan Green Eagles kant en de scores bij DAS uitbleven. Eindstand: 50–58.

De zondag game: DAS vs. U.S.
Met hier en daar een klein beetje spierpijn startte DAS de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen U.S. De uitwedstrijd werd op 4 november verloren met 55–41. U.S. stond vierde in de competitie en had dan ook Final Four aspiraties. DAS startte fel, beet zich vast in de game en zorgde in de verdediging voor intercepties én wist hieruit ook te scoren. Het ging in de eerste helft gelijk op en de ruststand werd door een mooie score van Fabiënne Dijkshoorn, in de laatste seconden van het tweede kwart, 22–20 in het voordeel van DAS. In de rust hamerde de coach erop dat we fel moesten blijven en de tegenstander moe moesten maken door de bal vooruit te spelen en te pushen. DAS begon met een run in het derde kwart waardoor er een gat geslagen werd. U.S. dreigde nog even terug te komen maar het team van DAS loste dit door goed teamspel op. En open speelsters namen de verantwoordelijkheid door te durven scoren. DAS speelde als team en dit werd beloond met de winst. Eindstand: 55–42.

Aankomende zondag speelt dames 1 de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen een andere Final Four deelnemer de huidige nummer drie BC Utrecht Cangeroes. Als DAS de goede lijn weet vast te houden zou dat ook zomaar eens een overwinning op kunnen leveren.