DAS heren 1 sluit seizoen af met thuisnederlaag en eindigt uiteindelijk op plek vijf

13-04-2019: Heren 1 in laatste wedstrijd onderuit tegen BV Hoofddorp.
De heren van DAS hadden in december de uitwedstrijd gewonnen met 42-72. Maar dat was in een periode waarin de Hoofddorpenaren even 'de weg kwijt waren'. Iedereen ging er dan ook vanuit dat het in Delft een heel ander verhaal zou worden. Hetgeen ook uit kwam.

Captain Rik de Graaf "We speelden zeker in het begin van de wedstrijd slap, herstelden dat wel weer enigszins maar wisten ons niet volledig te herpakken. Uiteindelijk verloren met een klein verschil. Dit verschil zat hem denk ik voor het grootste deel in de verdediging, waar we bij vlagen slecht presteerden en ook teveel aanvallende rebounds toelieten".

DAS keek na kwart één tegen een 18-22 achterstand aan. Die vier punten verschil stonden ook bij rust nog op het bord: 28-32. Het was toen al duidelijk dat Okke Hoonhout en Timo van der Keijl moeilijker tot scoren kwamen dan anders. In kwart drie had DAS haar zaakjes beter op orde en wist het via een 18-11 score met een voorsprong van 46-43 aan het laatste kwart te beginnen. Door een score van Rik de Graaf liep de voorsprong zelfs even op naar vijf: 48-43. Maar echt doordrukken lukte DAS helaas niet. Bij 50-50 was Hoofddorp weer langszij, én ging 'erop-en-erover' naar 50-57.

Het grootste verschil kwam bij 54-64 halverwege het laatste kwart. DAS wist daarvan nog wel wat af te knabbelen maar de overwinning van BV Hoofddorp kwam niet écht meer in gevaar: 69-74.

Topscorers: Rik de Graaf 16, Okke Hoonhout 12, Thom van den Akker 10, Timo van der Keijl 10.

Rik de Graaf keek ook nog even terug op het seizoen: "We begonnen het seizoen met een eigenlijk compleet veranderd team. Na de eerste paar wedstrijden lekker te zijn begonnen verloren we in de eerste helft van het seizoen wedstrijden op een aantal punten verschil. Erg frustrerend! Toen we na een reeks verliezen eindelijk weer wonnen trokken we dit enigszins door tot na de winterstop. Gedurende het seizoen hebben er overigens veel veranderingen in het team plaatsgevonden waarbij er spelers stopten en bijkwamen en weer stopten, wat uiteindelijk voor het team denk ik moeilijk was om mee om te gaan. Na de winterstop, zoals ik al zei, trokken we de positieve koers door en in de tweede helft van het seizoen wonnen we de wedstrijden die we in de eerste helft van het seizoen net verloren. Al met al kijken we terug op een mooi seizoen met weliswaar ups en downs maar met eindigen op de 5e plaats mogen we denk ik tevreden zijn".