DAS MSE1 – Tantalus MSE1

De laatste wedstrijd van 2019 voor de heren van DAS. In volle sterkte, 13 beschikbare spelers!

Thomas Vlug viel als laatste af, maar hij had gelukkig al 20 punten erin geknald bij DAS MU20-1 (winst 76-34 tegen Rotterdam Basketball) !

Op vrijdag kwam het heugelijke bericht binnen dat we ons in het nieuw konden hijsen voor het nieuwe jaar. Nieuwe tenues, nog even wennen aan de nieuwe nummers, maar wat zagen ze er goed uit, de jongens in (donker)blauw!

15. Sherwin Demei

Goed, zoals in eerdere verslagen te lezen is het begin bij de mannen van Frans Buitelaar alles of niets. Hoe ze het er afgelopen weekend van af brachten, leest u hieronder!

Na een snelle score van de heren uit Eindhoven kwam DAS op stoom met scores van 4 van de 5 startende spelers stond het zo 10-2 uit goed teamspel met prachtige assists.

10 minuten gespeeld en Tantalus is toch in de wedstrijd gekomen en er staat de score van 16-11 op het bord in de gymzaal van het Delfland College.

Waar in het eerste kwart DAS met 1 teamfout eindigde, is het een omgedraaide wereld in het tweede kwart. De verdediging liet te wensen over, een totaal van 8 fouten en Tantalus mag 10 vrije worpen aanleggen.

Het tweede kwart begint met 6 scores van Tantalus en DAS komt een punt achter. Sherwin en Mikel brengen van de bank beide 5 punten op het scoreboard om DAS weer in het zadel te helpen.

Score einde 2e kwart: 30-26

Na de 15 minuten break kwam DAS tot een snelle score via de RikRik-connection, hierna bleven de scores voor de Delftenaren echter een minuut of 7 uit. Frustraties namen het over en het voornemens om te stijgen in de fairplay-competitie zijn vlogen de deur uit. Gelukkig willen de Eindhovenaren niet meer scoren dan 14 punten. DAS komt niet verder dan 5 punten dit kwart. Score: 35-40

Zoals wel vaker begint de Delftse machine pas te lopen bij een achterstand. De mannen vallen de basket aan en komen zo 16 keer aan de vrije worp lijn. Door betere communicatie achterin en een snelle omschakeling komt DAS snel terug van het debacle in het derde kwart. Sam van Dijk leidt de weg met 10 punten tot wederom een thuisoverwinning in Delft!

Met zo’n lage score zullen we dit seizoen geen wedstrijd meer winnen, maar de punten zijn binnen!

Eindscore: 56-50.
Scores: Sam 16, Rik de G. 13, Sherwin 9, Mikel 5, Thomas V. 4, Rik F. 4, Timo 3, Duncan 2.